Nebula Capsule II

Nebula Capsule II, klein van formaat maar groot in prestaties

Zoek je een projector die klein is, die je overal kunt gebruiken en ook nog eens een dikke eigen accu heeft? Dan is de Nebula Capsule II misschien wel iets voor jou.

Projector

Wat maakt een projector anders dan een televisie? Het meest belangrijke is dat het geen scherm heeft en dat je hem makkelijk mee kunt nemen. Dat laatste kan pas sinds een aantal jaren. De techniek heeft ervoor gezorgd dat de projector van een uit de kluiten gewassen koffer naar een veel kleiner formaat ging. Hoe klein? Dat laat de Nebula Capsule II zien.

Voorzijde

Deze projector is namelijk niet veel groter dan een blikje Red Bull of een flesje bier. Dat is heel klein en maakt dat het makkelijk mee te nemen is en geen ruimte inneemt wanneer je hem een vaste plek geeft.

Design

De Nebula Capsule II ziet er eenvoudig uit. Rondom geperforeerd om het geluid goed te kunnen laten horen. We zien de lens en een aantal knoppen om het toestel aan en uit te zetten.

Achterzijde

De bovenzijde is aanraakgevoelig en dient als een soort trackpad. Hiermee kun je door het menu heen gaan. Dat zul je overigens niet vaak doen want de meegeleverde afstandsbediening werkt prima.

Veel aansluitingen aan de onderzijde van de Nebula Capsule II

Aan de onderzijde zitten een aantal extra aansluitingen. Een aansluiting waarmee je een externe speaker kan aansluiten. Een HDMI-aansluiting voor bijvoorbeeld een laptop, een USB-aansluiting en een USB C-aansluiting onder andere om hem op te laden.

Hoe werkt de Nebula Capsule II

Eenvoudig. Je zet de Capsule II aan en de projector gaat vrijwel gelijk beeld geven. De eerste keer moet je je even aanmelden bij Android TV en toegang tot de WiFi geven. Dat kost wel wat tijd omdat je met de afstandsbediening alle tekst moet ingeven.

De projector van de Nebula stelt binnen een seconde scherp. Je zet hem neer en het apparaat weet binnen 2 seconden wat de afstand is en stelt daar de projector op in.

Met al een klein beetje afstand kun je een behoorlijke groot beeld bewerkstelligen. In mij huiskamer kreeg ik met gemak een diameter van bijna twee meter op mijn muur. Dat is leuk en vooral handig wanneer je met meerdere mensen kijkt.

Het goede van deze projector is dat je in feite niets anders nodig hebt. Het is voorzien van een hele goede speaker die de ruimte aardig kan vullen met goed geluid. En met goed bedoelen we dat het niet alleen hoge tonen zijn maar ook de lekkere volle bastonen. Overigens zit er een knop op de projector waarmee je hem tovert tot een Bluetooth speaker.

Accu

De accu van de projector 9700 mAh groot. Dat is bijna vier keer een accu van een smartphone. Dat klinkt veel maar het projecteren van beelden kost heel erg veel energie. In mijn ervaring kun je er net een voetbalwedstrijd mee kijken voordat de accu het opgeeft. Overigens krijg je er een snel-lader bij die de boel in 2.5 uur weer helemaal vol tankt. Heb je een stopcontact in de buurt dan kun je hem gewoon op het stroom houden.

Wat kun je allemaal doen met de Nebula Capsule II?

Ik heb hem meegenomen tijdens een weekendje weg in de bossen. Daar heb ik heerlijk in de avond een uurtje YouTube meegepakt. Door het formaat pak je hem makkelijk in en heb je er altijd wel ruimte voor.

Er zit een standaard bevestiging voor een tripod aan de onderzijde van de Nebula Capsule II
Er zit een standaard bevestiging voor een tripod aan de onderzijde

Ook kun je hem tijdens je werk gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet geven. Je sluit hem via de HDMI aan op je laptop en je kunt aan de slag.

Thuisgebruik

Je zou je kunnen afvragen of de Nebula Capsule II de TV zou kunnen vervangen. Het antwoord is ‘ja’ maar dan lever je wel heel veel in op beeldkwaliteit. Zo haal je nooit de helderheid en intensiteit van het beeld dat je op een televisie krijgt. Hoe vlakker de ondergrond hoe beter het beeld maar het komt niet in de buurt van een TV.

Formaat van de Nebula in vergelijking met een bierflesje

In principe kun je op deze projector alles zien wat je wilt. Hij draait op de nieuwste versie van Android TV. Met dit platform krijg je heel veel gratis content. De app van YouTube is bijvoorbeeld al standaard geïnstalleerd.

‘Gewoon’ televisie kijken doe je via de Android TV-app van NLZiet of wanneer je een Ziggo-abonnement hebt dan gebruik je Google Cast om met de Ziggo Go-app alles te kijken. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Netflix, Videoland en ga zo maar door.

Conclusie

De Nebula Capsule II is een prima apparaat met veel gebruiksdoeleinden. Het zal bij mij (nog) niet mijn TV vervangen. Ik kan me wel voorstellen wanneer je klein behuisd bent of niet zo een groot bakbeest van een TV wil hebben je met de Nebula Capsule II goed uit de voeten kan. Daarbij kan deze projector wel een uitkomst zijn.

Voor mij zou het gewoon een leuk apparaat erbij zijn. Voor thuis, op vakantie, tijdens de BBQ of voor een presentatie.

Nebula Capsule II kopen

De Nederlandse prijs van deze projector is nog niet bekend. Het apparaat zal binnenkort in de winkels liggen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.