Netflix

Netflix is op zoek naar 1.5 miljard extra om nieuwe shows te maken

Netflix heeft enige tijd geleden een belangrijke shift gemaakt in zijn strategie. In plaats van alleen content van anderen te laten zien gingen ze ook eigen titels maken. Deze strategie is zeer succesvol maar kost ook heel veel geld.

Netflix

Het maken van de Netflix Originals bleek een gouden greep. Een aantal Netflix Originals zijn al ontzetten populair gebleken. Denk alleen al aan House of Cards, Black Mirror, Dardevil en Dark, allemaal hit-series waar abonnees op Netflix heel erg graag naar kijken.

Kevin Spacey

Vorig jaar maakte de leiding van Netflix bekend dat ze nog meer geld gingen investeren in het maken van eigen nieuwe series. Alleen al in 2018 wil het bedrijf 8 miljard dollar uitgeven aan het maken van 700 nieuwe films en series. Dat zullen niet alleen Engelstalige series zijn maar Netflix gaat ook investeren in lokale producties in de lokale taal.

Money Money

Maar Netflix geeft zo snel en zo veel geld uit dat de kas leeg raakt. Daarom heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het nog eens 1.5 miljard nodig heeft ren op wil halen. Dat zal het totale schuldbedrag van Netflix brengen op een kleine 8 miljard. Dat klinkt zorgelijk maar dat schrikt de aandeelhouders niet af. Alleen dit jaar is het aandeel Netflix al 60% gestegen en dan hoor je de investeerders niet klagen.

Bron: BusinessInsider

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.