Afflicted Netflix

Afflicted, over ziektes van de moderne maatschappij

De wereld verandert continu, morgen ziet hij er anders uit dan vandaag. Sinds de industriële revolutie omhullen we ons in snel tempo met allerlei nieuwe apparaten, radiosignalen en chemische stoffen. Wat doet dat met ons als mens? In de serie Afflicted volgen we een aantal mensen in hun zoektocht naar genezing en begrip.

Afflicted

Deze Netflix Original volgt een aantal mensen op hun moeilijke reis. Op deze reis zijn ze op zoek naar genezing maar vooral ook erkenning. Veel doktoren en omstanders geloven namelijk niet wat deze patiënten beweren. Het ongeloof komt voort uit het onbekende en niet iedere dokter zoekt verder waar de kennis stopt.

>>Bekijk de trailer van Afflicted hier

In Afflicted volgen we een aantal mensen met een ziekte die zo zeldzaam is en zo onbekend dat ze geen of moeilijk een genezing of behandeling kunnen vinden. Elke ziekte is gerelateerd met hoe wij als moderne maatschappij nu leven.

Afflicted Netflix
Afflicted Netflix

Carmen lijdt aan Electro Hyper Sensitivity en dat wil zeggen dat ze overgevoelig is voor radiosignalen maar ook electriciteit. In haar woning is geen Wifi, zijn alle apparaten niet verbonden met het stopcontact en gaan er in de avonduren zo weinig mogelijk lichten aan. Zelfs het licht van TL-lampen is teveel voor haar, wanneer ze naar de supermarkt wil gaan moet ze van te voren bellen om zoveel mogelijk voor haar klaar te zetten.

Bekah is een jonge vrouw die overgevoelig is voor schimmels. Wanneer ze in de stad woont wordt ze zo ziek dat normaal leven niet meer mogelijk is. Daarom leeft ze met haar vriend in de woestijn en leven ze volgens een strikt regime met veel voedingsupplmenten, medicijnen en kleding die elk dag gereinigd moet worden met Ozon.

Pilar kwam naar Amerika om te slagen als actrice en dat lukte wonderwel tot dat ze ziek werd. Nu leeft Pilar is een isolement waarin ze vrijwel niet buitenkomt omdat ze ziek wordt van alle chemicaliën om haar heen. Ze kan niets verdragen, geen geurtjes, geen wasmiddel en zelfs geen ‘normaal’ water omdat daar chemicaliën aan worden toegevoegd.

Afflicted Netflix
Afflicted Netflix

Dit zijn zo maar drie voorbeelden van mensen waarover deze serie gaat. In Afflicted kom je nog meer voorbeelden tegen van moderne ziekten die we (nog) niet kennen en waar geen antwoord op is. Als kijker verbaas je je over de symptomen en de hel waar deze patiënten dagelijks doorheen moeten. Je verbaast je over het geld dat de families spenderen aan hun zoektocht naar genezing.

Ook vraag je je af in hoever de psyche van deze groep mensen invloed heeft op de gezondheid. Een aantal van de hoofdpersonen werd ziek na een traumatische gebeurtenis of een levens-veranderende gebeurtenis. Bij de een was dat een aanrijding met dodelijke afloop en bij de ander was dat een doorbraak als artiest na jarenlang proberen.

Conclusie

Wanneer je van documentaires houdt over de mens en alles wat we nog niet over onszelf weten dan is deze serie iets voor jou. Ook laat het je op een kijken naar waar we ons nu allemaal mee omringen zoals de chemicaliën en de radiosignalen. Er zijn verschillende momenten waarop je jezelf afvraagt of jou dit ook zou kunnen overkomen.

Bekijk Afflicted hier op Netflix

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.