Cannes filmfestival Netflix

Netflix trekt zich terug van het Cannes filmfestival

De grootste on-demand film-en seriedienst ter wereld heeft zich terug getrokken van het filmfestival in Cannes. Het mag niet mee doen om de prijzen en wil daarom helemaal niet meedoen aan het festival.

Cannes

Elk jaar zijn alle filmmakers, producenten en acteurs en actrices aanwezig op het filmfestival van Cannes. Daar worden elk jaar prijzen weggegeven aan de beste films en die wil Netflix ook graag winnen. Sinds een aantal jaren maakt Netflix zijn eigen content en daar horen ook films bij.

Filmfestival Cannes

Die prijs zal niet gewonnen worden door Netflix want het zal helemaal niet aanwezig zijn op het festival. Het bedrijf heeft zich terug getrokken nadat bekend was geworden dat ze niet mee mogen doen om de prijzen. Volgens de regels van het festival moet een film voorafgaande aan het festival in de Franse bioscopen gedraaid hebben. En omdat Netflix een online-dienst is kunnen ze niet voldoen aan deze regel. Men heeft nog even geprobeerd om de films een week lang in een Franse bioscoop te laten draaien. Ook dat lukte niet omdat de Franse regels dicteren dat een film na vertoning in de bioscoop pas na 36 maanden op een streaming-dienst vertoont mag worden. Cannes wilde de regels niet versoepelen en daarop besloot Netflix zich dan maar helemaal terug te trekken van het filmfestival.

If Cannes is choosing to be stuck in the history of cinema, that’s fine.”

Het filmfestival is niet van plan de regels te veranderen. Cannes ziet streaming-diensten als gevaar voor de filmindustrie maar ook als gevaar voor het voortbestaan van de bioscoop-cultuur. Voor beiden valt wat te zeggen maar tijden veranderen en misschien moet Cannes ook gewoon met zijn tijd meegaan. Netflix investeert serieuze budgetten in het maken van zij eigen content en dan gaat het niet eens om eigen content maar ook lokale films- en series.

Bron: The Verge

Tags:

  • Ik ben nergens echt goed in, maar kan veel een beetje. Schrijft en maakt op het internet. Hobby is werk en werk is hobby. Tech is cool en een lifestyle. Social is niet meer dan leven op een andere level.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Pop Up Google

Google gaat het leuker maken op internet voor jou

Het is ergens fout gegaan op het internet. Open 10 websites en de kans ...

Wonder Woman krijgt een vervolg in 2019

De film Wonder Woman heeft het verrassend  goed gedaan, films als ‘ Suicide Squad’ ...

Kevin Spacey

Opnames van House of Cards starten weer zonder Frank Underwood

House of Cards was de grote doorbraak voor de eigen producties van Netflix en ...