Netflix deelt welke serie het meest bekeken werd in 2023

Tot nu toe deed Netflix behoorlijk geheimzinnig over de populariteit van films en series op het platform. Er werden zeker geen cijfers gedeeld, tot nu toe.

Netflix gooit de deuren op

Je kunt het best ‘onthullend’ noemen dat Netflix heeft besloten te laten zien welke films en series het goed gedaan hebben op het platform.

Dat gaan ze twee keer per jaar doen en het eerste rapport gaat over de maanden januari tot en met juni van 2023. Het tweede rapport zal het tweede deel van het jaar behandelen.

Aantal uren dat we naar Netflix hebben gekeken

Netflix deelt geen percentages of andere cijfers die het aandeel laten zien van een serie of films. Netflix meet alles in het aantal gekeken uren. Ze hebben daar een goede reden voor want een meetinstituut als NIelsen doet dat ook en daarmee zijn de cijfers makkelijk te vergelijken.

In deze vrij eenvoudige excel lijst kun je drie dingen lezen. Ten eerst zie je of een bepaalde serie wereldwijd uitgekomen is? Daarna de lancering van de serie of film en dan het aantal uren.

Welke serie wordt het meest bekeken op Netflix

Wanneer jij wil weten welke serie of film het meest wordt bekeken op Netflix, hier is je antwoord. Helemaal bovenaan staat The Nightagent met 812 miljoen uur.

Op de tweede plaats staat de serie Ginny en Georgia met 665 miljoen uur.

Ik weet niet wat jij er van denkt, maar ik had andere titels aan de top van deze lijst verwacht. Een van de grootse hits in de media was Stranger Things. Seizoen van deze serie kreeg ‘maar’ 177 miljoen uur aan kijkers. Wanneer we alle seizoenen bij elkaar optellen, dan kom ik nog steeds maar op 347 miljoen uur.

Natuurlijk loopt de serie al veel langer dan alleen de eerste helft van dit jaar. Dit vertekend de cijfers enigszins. Wanneer we de lijst met de maanden juli tot en met december ontvangen kunnen we een mooi jaaroverzicht maken.

Meer over Streaming?

Op Streamingfans,net krijg je de beste tips over de streamingdiensten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.