Dr Strange

Netflix: Doctor Strange, het kijken waard

Marvel gaat door met het reanimeren van oude helden in de films die ze nu uitbrengen. Doctor Strange is er daar een van. Sinds een aantal dagen ook beschikbaar op Netflix, en wij hebben hem bekeken.

Doctor Strange

Dit karakter is geen verzonnen persoon voor deze film. Net als alle andere films is dit een karakter uit de oude comicbooks van Marvel. Doctor Strange verscheen voor het eerst in 1968 en was eigenlijk een afsplitsing van een andere comic-serie.

Doctor Strange Comic

Terug naar de film. Stephen Strange is een hele goeie neurochirurg en een grote egoist. Hij geniet van zijn faam en leeft goed van zijn geld totdat een ongeluk met zijn auto zijn handen vernield. Zonder volledig functionerende handen heeft Stephen Strange niets meer aan zijn leven en belandt in een depressie.

Op zoek naar genezing voor zijn handen komt hij in Kathmandur terecht om daar een mystieke leer te gaan volgen. Daar moet hij alles loslaten dat hij ooit geleerd heeft en een nieuwe realiteit accepteren.Ongevraagd komt de gewezen egoist in een oorlog terecht tussen goed en kwaad. Zijn talenten maken van hem een superheld en de de nieuwe held verslaat het kwaad.

Het kijken waard?

Een film met Benedict Cumberbatch is altijd het bekijken waard al vind de Nozie-redactie dat het niveau van Sherlock nergens gehaald word.

Doctor Strange is een schouwspel wanneer het gaat om de effecten. De wereld waar Doctor Strange zich in begeeft is ingewikkeld en de film is daarom ‘moeilijker’ dan bijvoorbeeld een Iron Man.
De werelden die hij betreed in zijn onderbewustzijn ( of wel in bewustzijn) zijn magisch en je moet je hoofd erbij houden om te kunnen blijven begrijpen wat er aan de hand is.

Maar je weet waar je naar kijkt, een Marvel en daar heb je vaak te maken met ingewikkeld situaties die iets meer van je vragen dan een aflevering van The A-Team.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.