Netflix Banner

Netflix groeit hard, 8 miljoen leden erbij

Doorgaans is Netflix niet zo mededeelzaam wanneer het om cijfers gaat. De aanstaande competitie van Disney en de recente verhoging van de abonnementen in de Verenigde Staten heeft het bedrijf waarschijnlijk doen besluiten om meer te delen.

Netflix groeit hard

Bij het bekendmaken van de cijfers over het vierde kwartaal van 2018 heeft Netflix bekendgemaakt dat het er weer heel veel leden bij gekregen heeft. In totaal zijn er 8,84 miljoen nieuwe kijkers bijgekomen waarmee het totale aantal abonnees nu op 139 miljoen staat.

Onlangs verhoogde Netflix de prijzen met 13 tot 18 procent. Dat is de hoogste toename in de maandprijs sinds het bedrijf opgericht is. Deze nieuwe prijzen gelden voorlopig alleen in de Verenigde Staten, of deze verhoging ook naar Nederland zal komen is nog niet bekend gemaakt.

Netflix heeft een goede reden om de prijzen te verhogen. Het bedrijf investeert fors in het produceren van eigen films en series. De noodzaak daarvoor neemt alleen maar toe omdat Disney dit jaar ook met zijn eigen streamingdienst zal starten. Daarvoor zal het zijn eigen series van Netflix afhalen en exclusief beschikbaar maken op het eigen kanaal. Disney maakt films en series onder eigen naam maar is ook eigenaar van Marvel.

Eigen series en films maken kost heel veel geld en dat moet ergens vandaan komen. De aanwas van nieuwe leden, het aanpassen van de prijzen en het feit dat het bedrijf in de toekomst het delen van accounts zal gaan aanpakken zal voor dat geld moeten zorgen.

Netflix heeft uitgerekend dat het alleen al in de Verenigde Staten per dag 100 miljoen uur aan series en films aan de leden serveert. Dat zou 10% van de totale dagelijkse kijktijd zijn.

Bron: BGR.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.