Netflix voor het eerst meer waard dan Disney op de beurs

Netflix is een beursgenoteerd bedrijf.Om het daar goed te doen heb je vertrouwen van de beleggers nodig voor de toekomst en je moet goede cijfers tonen. Netflix deed dat en wordt beloond met een hogere beurswaarde dan concurrent Disney.

Disney

Voor het eerste passeerde de prijs van een aandeel Netflix de $353. Daarmee oversteeg het bedrijf voor het eerst de waarde van 150 miljard op de beurs. Dat dat een grote prestatie is blijkt wel uit het feit dat het daarmee meer waard is als Disney.

De twee bedrijven zijn branchegenoten maar worden steeds meer elkaars directe concurrent. Netflix maakt enorme hoeveelheden eigen series en films en dat doet Disney ook al jaren. Deze concurrentiestrijd gaat nog harder worden wanneer Disney vanaf 2019 zijn eigen streaming-dienst zal gaamn beginnen. Dan zal het bedrijf ook al zijn content van Netflix afhalen.

Dat zal een gevoelige slag zijn voor Netflix want Disney is namelijk de eigenaar van Marvel. En deze films zijn enorm populair bij het publiek van de streaming-dienst. Waarschijnlijk ligt daar ook de reden voor de aankoop van Millarworld door Netflix. Het geeft ze daarmee in ieder geval het materiaal om het ‘superhelden-genre’ aan te vullen.

Bron: FD

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.