Roma Netflix Oscar

Netflix maakt kans op 13 Oscars

Netflix krijgt eindelijk de gelegenheid om een stempel te drukken op de Oscars. De streamingdienst maakt kans op in totaal 13 oscars.

Netflix en de Oscars

Een prijs winnen tijdens de Oscars staat gelijk met het winnen van een Olympische medaille. Een Oscar zal je hele leven bij je blijven en je helpen in je carrière als acteur of actrice. De makers van een film die een Oscar ontvangt krijgen hiermee een bevestiging van het werk dat ze gedaan hebben.

Naar deze bevestiging is ook Netflix op zoek, hoewel ze geen films voor in de bioscoop uitbrengen willen ze wel graag zo veel mogelijk van deze gouden beeldjes winnen. Het bedrijf maakt sinds enkele jaren eigen producties en treedt dus ook op als producer.

Oscars 2019

Het lijkt erop dat Netflix dit jaar grote kans maakt op meerdere van deze beeldjes. Er zijn in totaal 13 nominaties waaronder 10 stuks voor de film ‘Roma’.

https://www.youtube.com/watch?v=fp_i7cnOgbQ

Het is helemaal niet zo logisch dat Netflix prijzen wint voor zijn films en series. Vorig jaar werd het bedrijf nog geweerd op het filmfestival van Cannes. Dit festival accepteert alleen inzendingen die eerst een periode in de bioscoop hebben gedraaid. Netflix maakt alleen TV-producties maar probeert de regels te ‘ontduiken’ door een een aantal producties ( onder andere BirdBox) in een bioscoop te laten draaien.

Het zal niet de eerste Oscar zijn die Netflix wint. Dat was vorig jaar voor de film Icarus.

Bron: Business Insider

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.