Marvel

Netflix stopt ook met Jessica Jones en The Punisher

Het is een bloedig slagveld, Netflix snijdt flink in de producties op het eigen platform. Men heeft nu officieel bekend gemaakt dat de twee laatste titels van Marvel geen vervolg krijgen.

Waarom stopt Netflix met Marvel?

Netflix kan precies zien hoeveel uur een abonnee naar een bepaalde serie. Daaruit kan het herleiden hoe populair een bepaalde serie is. Dat gegeven kan helpen bij het besluit om weer een nieuw seizoen te maken.

Jessica Jones

Deze strategie zou ook van toepassing kunnen zijn op de beslissing dat Jessica Jones en The Punisher geen vervolg meer krijgen, maar dat is niet het hele verhaal.

Lees ook: Disney+ wordt de grote concurrent van Netflix

Vorig jaar maakte Disney bekend met zijn eigen streamingplatform te gaan starten. Disney is eigenaar van Marvel en heeft daarom het contract met Netflix geen vervolg gegeven. En dat is weer een reden voor Netflix om geen miljoenen meer te stoppen in een vervolg van deze series.

The Punisher

Het einde van Marvel bij Netflix

Het stoppen van Jessica Jones en The Punisher betekent het einde van de samenwerking tussen Marvel en Netflix. Dit partnership begon in 2013 en na 6 jaar verhuist alles van Marvel terug naar Disney.

Netflix zal zelf een superhelden-reeks moeten gaan bouwen. Onlangs kwam het eerste seizoen van The Umbrella Academy online. Daarnaast heeft Netflix een aantal jaren geleden een bedrijf overgenomen dat comicbooks uitbrengt, hieruit zullen vast enkele nieuwe superhelden opstaan. Streamingman? Netflixhero? The Watcher?

Bron: Engadget

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.