Netflix stunt met ‘creepy’ promotie voor Altered Carbon

Netflix brengt de ene na de andere serie uit. Sommige series slaan gelijk aan en andere hebben wat promotie nodig. Netflix heeft al een aantal opzienbarende acties achter de rug, deze in een bushokje in Santa Monica hoort daar zeker bij.

Altered Carbon

De nieuwe Netflix-serie Altered Carbon gaat over een soldaat die na 250 jaar weer terugkeert in een nieuw lichaam. In de wereld van Altered Carbon is de dood namelijk niet langer definitief en heeft de technologie het mogelijk gemaakt de inhoud van de hersenen over te zetten naar een nieuw lichaam. De soldaat in de serie is Takeshi Kovacs en hij is 250 jaar geleden dodelijk getroffen in een vuurgevecht. Het bewustzijn van de soldaat is opgeslagen en weer in een nieuw lichaam gezet waarna hem gevraagd wordt een moord op te lossen.

Altered Carbon

Op de posters van de serie zien we een mens die als een plak worst in een luchtdichte verpakking is geperst. Het bijschrift is duidelijk en slaat op het onderwerp van de serie “No body lives forever”. Deze poster gaf de creatieven van Netflix natuurlijk weer de ruimte om een mooie stunt uit te halen. Daarvoor koos men een bushalte in het Amerikaanse Santa Monica waar de poster tot leven werd gewekt. Men koos ervoor om een echt persoon (of is hij nep) in de luchtdichte verpakking te plaatsen om zo de wachtenden bij de bushalte te attenderen op de nieuwe serie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=80&v=RCl_9HhF7vc

Dat attenderen is prima gelukt door deze opzienbarende actie, maar niet iedereen kon het waarderen. Deze levende poster was op het randje van wat kan op een openbare weg wanneer je er rekening mee houdt dat er ook kinderen langs kunnen lopen. Maar natuurlijk waren er ook verschillende televisie-stations die dit item in hun nieuwsoverzicht gebruikt hebben. Wat betreft is het ‘missie geslaagd’ voor Netflix.
Bron: The Drum

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.