Netflix voegt ‘Latest’ tab toe voor nieuwe en aankomende releases

Netflix gaat het makkelijk maken om een nieuwe content te vinden binnen de televisie-app van de streamingdienst.

Tab ‘Latest’

Wanneer je Netflix via je Smart-TV bekijkt zul je binnenkort een kleine verandering aan de interface zien (of niet). Aan de zijkant zal er een extra tab worden toegevoegd. Deze krijgt de titel ‘Latest’ en deze zul je vaker gaan gebruiken dan jij nu denkt.

Bird Box Netflix
Bird Box op Netflix was een grote hit door social media

Het nieuwe aanbod is overweldigend op Netflix. Wanneer je social media een beetje volgt dan raak je makkelijk de weg kwijt. De ene na de andere serie verschijnt of verdwijnt. Daarnaast zorgt social media er ook voor dat er meerdere malen per jaar hypes ontstaan rond series of films.

FOMO

Om te voorkomen dat je last krijgt van FOMO* gaat Netflix het makkelijk maken voor je. Onder deze ‘Latest’-tab zul je alleen nieuwe titels en de titels die in de komende twee weken zullen verschijnen kunnen zien. Deze worden voorzien van een trailer.

Lees ook: Disney+ komt in november naar Nederland

Dat laatste is volgens Netflix heel erg belangrijk. Het blijkt dat veel gebruikers het heerlijk vinden om door de releases te bladeren. In de stream zie je deze als een soort Stories staan. Elke afbeelding is een korte trailer van de film.

Hetzelfde gaan ze nu naar deze aparte tab brengen. Wanneer je deze regelmatig, ik adviseer een keer ik week, doorneemt dan ben je helemaal bij. Sta je niet meer met ene bek vol tanden op het schoolplein, koffieautomaat of waar dan ook.

Bron: Engadget
*= Fear Of Missing Out

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.