Netflix Technology

Netflix gaat tools aan producenten aanbevelen met certificaat

Netflix is binnen korte tijd een van de grootste afnemers geworden van producties. Honderden televisie-series, documentaires en films worden er in opdracht van de streaming-dienst gemaakt. Om de kwaliteit te garanderen heeft Netflix een certificaat bedacht die producenten laat weten welke tools er goedgekeurd zijn om een Netflix-productie mee te maken.

Netflix Post Technology Alliance Program

Netflix heeft geen eigen productie-team die alle series en films voor het platform maakt. Daarvoor huren ze productiebedrijven in die de titel van begin tot eind gaan maken. De streaming-dienst is de grootste van de wereld maar kan dat alleen blijven wanneer ze de beste kwaliteit blijven leveren. En dat is moeilijk wanneer alle producten die je op je platform verwelkomt niet door jou zijn gemaakt maar door andere bedrijven. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en gebruikt daar zijn eigen set aan gereedschappen bij.

Netflix Post Technology Alliance Program
Netflix Post Technology Alliance Program

Kwaliteit zit hem niet alleen in het script en de acteurs maar ook in de technologie waarmee de serie of film zal worden opgenomen. Om deze kwaliteit te garanderen heeft het bedrijf het ‘Netflix Post Technology Alliance Program’ in het leven geroepen. Dit programma vaardigt certificaten uit aan productie-tools waarvan Netflix zegt dat deze de kwaliteit leveren die het platform nodig heeft.

Netflix Post Technology Alliance Program
Netflix Post Technology Alliance Program

Onder deze tools vallen camera’s en software voor Color Grading, Visual effects en nog veel meer. Op de Netflixstudios website kun je een lijst vinden van alle tools die het certificaat al hebben ontvangen. Het is de bedoeling dat deze lijst zal worden uitgebreid met nieuwe producten en nieuwe categorieën zoals geluid. Netflix zegt dat deze certificering nog maar aan het begin staat en dat het zeker geen verplichting is voor de bedrijven die voor Netflix werken. Met het certificaat wil men een indicatie geven voor te gebruiken tools omdat deze goede kwaliteit leveren en de juiste support hebben op dit moment en in de toekomst.

Bron: Netflix-techblog via SlashGear

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.