Netflix Banner

Netflix haalt veel topseries vanaf 8 september uit het assortiment

Netflix was en is een trendsetter op het gebied van streaming media. Dit bedrijf heeft de wereld laten zien wat televisie 2.0 is. Zoals zo vaak zijn het de trendsetters die als eerste onder druk komen te staan, want de concurrentie zit namelijk niet stil.

Netflix concurrentie

Netflix krijgt steeds meer concurrenten en daar is Disney er een van. Het bedrijf heeft al eerder laten weten zelf met een eigen streaming-dienst te starten. In 2019 zal deze dienst van start gaan en alle content die eigendom is van Disney zal dan bij de concurrenten weggehaald worden.

Lees ook: Disney haalt content van Netflix

Dan hebben we het niet alleen over de bekende Disney-films maak ook alle series en films van Marvel en 20th Century Fox. Beide bedrijven zijn namelijk overgenomen door Disney die nu de eigenaar is van de content.

Netflix haalt per 8 september al een aantal populaire series uit het assortiment. Homeland, Prison Break, How I Met Your Mother, New Girl, Modern Family en Lie to zullen allemaal vanaf volgende maand niet meer op Netflix te zien zijn. Het is niet uitgesloten dat er nog meer series zullen verdwijnen maar Netflix is daar niet echt open over.

Lees ook: Netflix lanceert duurder abonnement

Onlangs lekte er een nieuw tarief-plan van Netflix uit waarmee de mogelijkheden van de standaard abonnementen drastisch ingeperkt worden. Daarnaast gaat het bedrijf ook reclame laten zien voor zijn eigen series. Meer dan ooit zal de eigen content van Netflix belangrijk worden. Met de ‘Netflix Original’-series heeft het bedrijf unieke content in handen die geen ander heeft. Maar of het genoeg is om het huidige leden-aantal te behouden weten we niet. Wanneer bovengenoemde series op een ander kanaal wel te zien zijn zullen veel mensen de overstap wagen. Zeker wanneer Disney een agressieve campagne er op los gaat laten, met gratis kijken en bijvoorbeeld een premiere voor een ‘blockbuster’ op het eigen kanaal.

Bron: Totaal TV

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.