Netflix banner

Netflix verhoogt de prijzen van zijn abonnementen

Netflix enige vorm van inkomsten is het geld dat wij betalen voor de dienst. Wanneer het bedrijf meer wil verdienen of meer wil uitgeven zullen ze de prijzen van de abonnementen moeten verkopen.

Prijs omhoog

Vanaf 19 oktober zullen de huidige gebruikere bericht krijgen dat de prijzen van 2 van de 3 abonnementsvormen omhoog gaan.

Het goedkoopste tarief van 7,99 euro blijft ongewijzigd, dat is tarief voor 1 gebruiker en in SD kwaliteit. Het abonnement voor HD en vier gebruikers en het abonnement voor 4K gaan allebei omhoog, respectievelijk met 1 euro en met twee euro.

Waarom

De reden voor deze verhoging is erg eenvoudig. Netflix wil meer eigen content gaan maken onder het Netflix originals label. Deze eigen producties kosten heel veel geld en het zijn er ook heel veel. Wanneer je deze lijst bekijkt dan zijn dat er rond de 100.

In 2016 gaf Netflix 6 miljard dollar uit aan deze eigen producties en in 2017 gooien ze daar nog een miljard boven op. Het gaat daarbij niet alleen om series zoals House of Cards maar ook om series die voor de lokale markt zijn gemaakt. In de eerste week van december zal de nieuwe Duits gesproken serie Dark in premiere gaan.

Uniek

De eigen content is de enige manier waarop Netflix uniek in de markt kan blijven. Rechten van series kan in principe iedereen doen. Maar een serie maken waarvoor mensen een abonnement nemen omdat ze anders niet mee kunnen praten dat doe je alleen met een Netflix Original.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.