Wat kijken we deze week

Wat kijken en luisteren we deze week? Week 31

Nog een paar dagen en dan kunnen we even niet meer zo lang buiten zitten. Dat is helemaal niet erg want er is genoeg om te bekijken op Pathé Thuis, Netflix, Film1, Videoland en Ziggo.

Netflix

Like Father

Een reclamemanager die verslaafd is aan werk, wordt bij het altaar in de steek is gelaten. Ze gaat op huwelijksreis met haar vader, die ze jaren niet heeft gezien.

→ Trailer Like Father bekijken

Changeling

Angelina Jolie (Wanted, Salt) kreeg een Oscarnominatie voor haar vertolking van Christine Collins in dit op ware feiten gebaseerde, doorleefde drama van Hollywoodlegende Clint Eastwood. Los Angeles, 1928. Wanneer alleenstaande moeder Christine Collins van haar werk terugkeert, blijkt haar zoontje Walter plots spoorloos verdwenen. Vijf maanden later herenigt de LAPD moeder en zoon, een gebeurtenis die gepaard gaat met heel wat heisa en media-aandacht. Tegen haar instinct in neemt ze het 9-jarige jongetje in huis, want ze beseft al vlug dat deze jongen haar zoon niet is. Haar niet-aflatende zoektocht naar de waarheid wordt haar niet in dank afgenomen door het “systeem” en brengt een netwerk van corruptie aan het licht. Ook het publiek blijkt gebiologeerd door de zaak die L.A. voor altijd zal veranderen. Vernederd en voor gek verklaard, krijgt ze steun vanuit onverwachte hoek, dominee en activist Briegleb (John Malkovich).

→ Trailer Changeling bekijken

Filmposter Changeling

I am a Killer

In deze documentaire vertellen terdoodveroordeelde gevangenen vanuit hun eigen perspectief over de moorden die ze pleegden.

→ Trailer I am a Killer bekijken

Film1

Kingsman: The Golden Circle

Eggsy en Merlin vertrekken naar de VS wanneer bij een aanslag het hoofdkwartier wordt verwoest. Daar ontdekken ze een Amerikaanse variant van hun organisatie, ‘Statesman’. Ze moeten samenwerken om de gemeenschappelijke vijand te verslaan.

→ Trailer Kingsman: The Golden Circle bekijken

Filmposter Kingsman: The Golden Circle

Videoland

Veldhuis en Kemper: Of de Gladiolen

Er zijn van die momenten in je leven dat het er even op aankomt. Dat het alles of niets is, nu of nooit, de dood… of de gladiolen. Sterker nog, volgens Veldhuis & Kemper is elke dag zo’n moment. Want of het nu in je werk is, je relatie, de opvoeding, je seksleven of je vriendschappen; er is altijd een keuze. Ga je door op de weg die je loopt of is het tijd om de boel eens door flink elkaar te schudden?

→ Trailer Veldhuis en Kemper: Of de Gladiolen bekijken

Ziggo

Michiel de Ruyter

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

→ Trailer Michiel de Ruyter bekijken

Pathé Thuis

Mountain

Slechts drie eeuwen geleden werd het beklimmen van een hoge berg als waanzin beschouwd. Bergen waren plaatsen van gevaar, geen schoonheid, een bovenwereld die gemeden moest worden en niet opgezocht. Waarom houden bergen ons nu betoverd vast en trekken ze ons in hun heerschappij, vaak ten koste van ons leven? “Mountain” is een filmische en muzikale samenwerking tussen filmer Jennifer Peedom en het Australian Chamber Orchestra (ACO).

→ Trailer Mountain bekijken

Filmposter - Mountain

Meer nieuw deze week!

We hebben je al een leuke greep gegeven uit het nieuwe aanbod van streamingdiensten, maar er is uiteraard nog veel meer Nieuw Deze Week. Ben je op zoek naar andere nieuwe films, series en muziek op deze streamingnetwerken? Op onze zustersite Nieuw Deze Week vind je alles wat nieuw is op Netflix, Film1, Videoland, Ziggo, Kobo Plus, Pathé Thuis en Spotify! Onze Belgische lezers kunnen terecht bij NieuwOpNetflix.be voor de nieuwste films en series op Netflix.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.