Nieuwe “Easy Rider” service van Cowboy zet standaard voor anti-diefstalbeveiliging

Wanneer je een mooie nieuwe fiets heb gekocht wil je hem natuurlijk gebruiken zonder bang te zijn dat deze gestolen zal worden. Op Nozie schreven we al eerder over de e-bike van Cowboy. Dit merk heeft nu twee verzekeringspaketten tegen diefstal en beschadiging,

“Easy Rider” service van Cowboy

Diefstal is een veelvoorkomend fietsprobleem in steden en om dit tegen te gaan kunnen klanten hun Cowboy-fiets vanaf nu beschermen met verzekeringen die diefstal, schade en vandalisme dekken. Ook worden zij via de app op de hoogte gebracht van vreemde of onvoorziene bewegingen en handelingen met de fiets. De Easy Rider-pakketten doen hun naam eer aan en maakt het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk: dankzij de naadloze integratie met de Cowboy-app ontvangt de klant rechtstreeks de volledige informatie over de verzekering via de smartphone. Daarnaast kan de gebruiker ook via de app een claim indienen, waardoor het hele proces voor de klant zo gemakkelijk mogelijk is.

Stijging diefstal elektrische fietsen

Volgens de politie is fietsendiefstal de meest voorkomende criminaliteit in Nederland. De huidige cijfers liegen er niet om; zo werden afgelopen jaar alleen al een half miljoen* fietsen gestolen in Nederland. ‘Uit de cijfers van het Centrum Fietsdiefstal blijkt dat er dagelijks meer dan 1000 fietsen gestolen worden in Nederland. De bescherming die geboden wordt tegen dit soort criminaliteit kan een doorslaggevende factor zijn om te kiezen voor een Cowboy. Daarom biedt Cowboy nu niet alleen de robuuste Find My Bike-functie aan, mogelijk gemaakt door zowel GPS als bluetooth, maar nu ook uitgebreide pakketten bij diefstal en beschadiging,’ zegt Adrien Roose, CEO en medeoprichter van Cowboy. ‘We willen dat Cowboy een steadypartner is van onze klanten en dat zij zich veilig en comfortabel voelen tijdens hun reis,’ vervolgt Roose.

Inbegrepen bij elke Cowboy: Find My Bike-service

De eerste pre-orders van het 2019-model Cowboy-fietsen worden op dit moment aan de klanten geleverd. Elke Cowboy-fiets bevat de gratis Find My Bike-service, waarmee eigenaren hun fiets kunnen vinden met behulp van de ingebouwde simkaart (met GPS-tracking) en de bluetooth-verbinding tussen de fiets en de Cowboy-app.

Complete diefstal en schade beveiliging: Easy Rider

Cowboy introduceert nu twee verzekeringspakketten: Easy Rider Standard en Easy Rider Plus met bijbehorende premiumservices:

  • Het Easy Rider Standard-pakket verzekert Cowboy-eigenaren tegen diefstal of schade aan de fiets als gevolg van poging tot diefstal. Cowboy vergoedt de reparatiekosten of biedt eigenaren een nieuwe fiets aan, afhankelijk of de fiets kan worden hergebruikt. Het indienen van een claim is heel eenvoudig: klanten hoeven alleen een kopie van hun politierapport te scannen en een onlineformulier in te vullen dat beschikbaar is in de Cowboy-app. Klanten die gebruikmaken van dit pakket, krijgen ook toegang tot de snelste klantondersteuning die Cowboy biedt, waarbij ze prioriteit krijgen als ze hulp nodig hebben met hun fiets.
  • Het Easy Rider Plus-pakket biedt een schadeverzekering in geval van vandalisme of een ongeval naast de diefstalverzekering.

Beide pakketten bevatten een realtime-melding zodra de fiets wordt verplaatst zonder dat de eigenaar in de buurt is en waarschuwt hem of haar bij mogelijke diefstal.

 Easy Rider BASICGRATISEasy Rider STANDARD € 8,- per maand(jaarlijkse rekening)Easy Rider PLUS € 10,- per maand(jaarlijkse rekening)
Find My BikeJaJaJa
Diefstaldetectie meldingenNeeJaJa
Customer Support Fast LaneNeeJaJa
DiefstalverzekeringNeeJaJa
SchadeverzekeringNeeNeeJa

Belangrijke feiten over de Easy Rider-beschermingspakketten:

  • De verzekeringen worden beheerd door Qover, de toonaangevende verzekeringspartner van digitale bedrijven in heel Europa. Qover werkt onder andere samen met de fietskoeriers van de bezorgservice Deliveroo.
  • De pakketten verzekeren een Cowboy-fiets tegen diefstal, niet alleen in afgesloten ruimtes (garage, eigen parkeergarage) maar ook op de openbare weg en binnenplaatsen, mits deze op een vast punt wordt bevestigd door een goedgekeurd anti-diefstalapparaat (ABUS BORDO Plus, ART cat. 2 of iets vergelijkbaars).
  • De verzekeringspakketten kunnen aangeschaft worden voor een minimale duur van één jaar, hetzij op het moment van aankoop of binnen 6 maanden na de aankoop.
  • De Cowboy Easy Rider-verzekeringscontracten zijn geldig in het geval van claims in de landen van de Europese Unie, Andorra, Monaco, Vaticaanstad, IJsland, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, San Marino en Zwitserland.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.