u2

Nieuwe Muziek : U2 – You’re the Best Thing About Me

Het is een tijdje stil geweest rondom U2 wanneer het gaat om nieuw materiaal. Maar dan is er vandaag opeens die nieuwe plaat die via YouTube de wereld in wordt geslingerd.

U2

Opeens is er dan weer een nieuwe track van een van de grootste bands aller tijden. You’re the Best Thing About Me is nu eens geen song vol met welgemeende boodschappen maar een ouderwets liedje over de liefde.

De bijbehorende clip is ook sterk in zijn eenvoud. We zien een boek waarvan de pagina’s steeds omslaan die deteksten van het nummer weergeven. Zelfs na een diepgaande analyse kunnen we er niets anders van maken. You’re the Best Thing About Me is een liefdesliedje, en dat is prima.

Nieuw Album

Dit nummer is de eerste track van het nieuwe album Songs of Innocence. Dit album moet nog uitkomen dus zie dit gebeuren als een voorproefje voor wat komen gaat. Het laatste albums Songs of Innoccence ( we zien een patroon hier) dateert van 2014. Na drie jaar mag er wel weer eens nieuw materiaal van deze Ierse band uitkomen.

Apple

Het laatste album veroorzaakte nogal wat opschudding. Niet vanwege de muziek, video of hoes maar vanwege de manier van aankondigen. U2 verscheen namelijk op 9 september op het toneel tijdens een Apple event en presenteerde daar het album.

U2 Apple

De verrassing was nog groter toen het album dezelfde dag beschikbaar kwam in iTunes en gratis ter beschikking werd gesteld van elke iTunes-gebruiker. Met 500 miljoen gebruikers noemde Apple het zelf de grootste release van een album ooit.

Deze stunt kreeg nog een staartje. Apple en U2 waren ervan overtuigd dat iedereen dit gratis album wel wilde hebben. Dat was duidelijk niet zo want duizenden gebruikers waren helemaal niet blij toen bleek dat het album automatisch gedownload werd.

Record

We zijn benieuwd of deze release dezelfde aantallen gaat halen als de video van Tayler Swift. Deze werd de eerste dag al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Op het moment van schrijven staat U2 op 30.000 plays.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.