Nike Connect banner

Nike Connect, NBA team en speler-informatie via ‘slimme’ kleding

Nike heeft in 2015 een 8-jarig contract gesloten met de NBA. Deze basketballcompetitie is razendpopulair in Amerika met miljoenen kijkers. Nike neemt dit partnership zeer serieus en ontwikkeld zelfs speciale kleding met Nike Connect.

Nike Connect

Nike heeft als onderdeel van de partnership met de NBA Nike Connect gelanceerd. Dit is een ‘slim label’ op de NBA kleding lijn die het bedrijf maakt. Met dit slimme label kunnen fans meer informatie over hun team of de desbetreffende speler bekijken.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=E60ryjNqkZQ

Hoe werkt Nike Connect

Hiervoor heb je maar drie dingen nodig. Een shirt uit de NBA collectie van Nike, de Nike Connect applicatie en natuurlijk een smartphone met NFC. Dat laatste staat voor Near Field Communication en zorgt ervoor dat twee NFC tags direct met elkaar communiceren.

Nike Connect label
Image website Nike.com

In het shirt zit onder het Nike Connect label zo een NFC chip en wanneer je daar je smartphone (met NFC) op legt dan start automatisch de Nike Connect applicatie op op je smartphone. De NFC chip in de kleding zorgt ervoor dat de gebruiker die info krijgt die bij het shirt hoort.

Specifieke informatie

Dus is het een teamshirt van de Lakers, krijg je informatie over het team en de club. Heb je een shirt van een bepaalde speler dan ontvang je informatie over de speler. Dat kan van alles zijn, statistieken, foto’s en zelfs een persoonlijke playlist op Spotify. Het stelt de teams en de spelers ook in staat om te connecten met hun fans. Ze kunnen vragen stellen en beantwoorden via de applicatie.

Nike Connect label
image website nike.com

De informatie die je ontvangt verandert zeer regelmatig en in ieder geval met elke wedstrijd die er door het team en/of de desbetreffende speler gespeeld zal worden. De Nike Connect tag heeft dus minimaal een seizoen lang zijn waarde.

 

 

Nike Connect application
image website Nike.com

Deze technologie maakt de kleding niet slim en Nike pretendeert dus ook niet dat ze nu wearable clothing hebben gemaakt. Het is alleen een slim gebruik van goedkope techniek om fans direct te connecten met clubs en spelers.

Nike Connect kleding kopen

De kleding is niet goedkoop. De shirts zullen tussen de 100 en 200 dollar gaan kosten. Of deze kleding ook in Nederland in de winkels komt of dat Nike deze techniek ook bij shirts van voetbalclubs gaat toepassen is nog niet bekend.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.