NIO met 1000 km range

NIO maakt een accu met een range van 1000 km

De Chines autofabrikant NIO heeft onlangs een accu getest met een range waar menig benzine auto jaloers op zal zijn. De CEO van NIO zelf deed een test in een livestream om te bewijzen dat de range van 1000 km voor een elektrische auto geen fabeltje is.

Elektrische auto met 1000 km range

Het zal niet lang meer duren voordat het argument ‘te weinig kilometers’ niet meer te gebruiken is. NIO, een Chinese fabrikant van elektrische autos, heeft accu ontwikkeld met een range van 1000 km zonder bij te hoeven laden. De accu heeft een inhoud van 150 KW/H (dat is 3x een Renault Zoe) en heeft volgens de fabrikant een hoge energiedichtheid.

Om te bewijzen dat claim van 1000 kilometer ook echt waar is bedacht het PR team een logische stunt. William Li, de CEO van NIO, stapte in een NIO ET7 een maakte een rit van 1000 kilometer in 14 uur. Deze rit werd helemaal gestreamd zodat een ieder elke minuut kon meemaken. De auto kwam na 1044 kilometer aan op zijn bestemming met nog 3% in de accu.

Volgens het officiële kanaal van NIO waren de gegevens als volgt.

Overzicht feiten & cijfers

  • Totaal gereden afstand: 1.044 km
  • Assisted Driving (NOP+) rijafstand: 957 km (92%)
  • Nog resterende kilometers: 36 km
  • Verbruik: 13,2 kWh/100 km
  • Totale rijtijd: 12,4 uur (zonder tussenstops)
  • Totale reistijd: 14 uur
  • Gemiddelde snelheid: 83,9 km/u

Goed, maar wel duur

Het is absoluut een hoogtepunt voor de elektrische auto. Toch moeten we ons enthousiasme nog even bedwingen want de prijs voor deze accu is behoorlijk. Deze kost namelijk $ 42000, en dan moet je er nog steeds een auto omheen kopen!

Wanneer je al een NIO hebt, dan hoef je niet te wisselen van model. Deze accu past namelijk in alle NIO-modellen die er zijn. Doordat de accu’s van dit merk te verwisselen zijn zou je dus alleen met deze nieuwe vinding kunnen volstaan.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.