NIU e-scooter

NIU presenteert de N-GT en M+ e-scooter in Parijs

Tijdens het #unlockyourcity event heeft NIU twee producten gepresenteerd. De twee producten zij de NIU N-GT en de NIU M+.

Niu NGT

De N-GT lijkt veel op de scooters uit de N-serie maar met veel verbeteringen. Samen met Bosch heeft men een nieuwe motor ontworpen met 3000w en 5,5 kw power. Hij kan een topsnelheid van 70 km/u halen het heeft een Smart Li-accu om te laden heeft men twee accu’s bij de scooter met een flash charger die binnen 3.5 uur oplaad. Een enkele lading geeft je een actie-radius van 100 km op de volle snelheid van 70 km/uur en bij een snelheid van 45 km/uur haal je wel 160 kilometer op een lading. De accu is op 14 verschillende manieren beveiligd tegen onder andere overbelasting.NIU N-GT

De scooter verzameld veel informatie via een chipset zoals de locatie van het voertuig. Net als Tesla kun je de software van afstand updaten via OTA en OTA staat voor Over The Air. De scooter heeft een groter display met automatische backlight die met de snelheid mee verandert. De remmen hebben een dubbele schijf om de hogere snelheden op te vangen. Ook wordt de energie die bij het remmen vrijkomt opnieuw gebruikt. Het automatisch licht aan de voorzijde zou een besparing van 15% opleveren, er zijnslimme richting-aangevers, cruise-control, smart analysis, USB charger en een ‘one press find my scooter’-functie.

De NIU NGT kost €4499 en is leverbaar vanaf januari. Wanneer je nu bestelt krijg je ook nog eens €500 korting.

NIU M+

Het tweede product dat op het podium kwam is de NIU M+. Deze scooter heeft een ranker design en biedt plaats aan twee personen. Er is bij dit product meer focus op het design, dat kun je al aan de koplamp zien en aan het dashboard. De M+ heeft met een snelheid van 45km/uur een range van meer dan 100 kilometer. De accu van deze nieuwe generatie heeft meer capaciteit en laadt in 3.5 uur op. Er zitten 15 sensors in de scooter en die zijn weer verbonden met de app en de cloud. De Cloud ECU verzamelt elke minuut veel informatie en er is een anti-diefstal-alarm. Beide scooters beschikken over een EBS-systeem voor de remmen. De energie die vrij komt bij het remmen wordt door de scooter weer gebruikt.

Niu M+
Niu M+

Beide modellen worden standaard voorzien van een Vodafone sim-kaart zodat de scooter overal kan connecten met de app.

De NIU M+ kost €2599 en in de pre-sale krijg je daar €300 korting op.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.