OnePlus 5 JCC+, fashion in, op en rond een smartphone

Een telefoon is sinds het een smartphone werd meer dan een spreekijzer alleen. Het is een machine waarmee we mee communiceren en creeren. De samenwerking van OnePlus en de fashion designer Jean-Charles de Castelbajac gaat precies daar om.

Jean-Charles de Castelbajac

Deze designer is geen onbekende in de scene. Hij heeft samengewerkt met Lady Gaga, Beyonce en zelfs Paus Johannes Paulus II.

JC/DC, zoals ze hem ook wel noemen, heeft een kenmerkende stijl. Je kunt het zonder verstand van zaken erg ‘Frans’ noemen en dan zit je wel goed. Dezelfde style heeft Jean-Charles ook toegepast op een speciale collectie van de OnePlus 5.

Callection

De samenwerking met Jean-Charles de Castelbajac en OnePlus is gecentreerd rondom het hero-toestel de OnePlus 5.

De ‘callectie’ bestaat onder andere uit een limited edition van de OnePlus 5 JCC+. Deze is aan de buitenzijde subtiel aangepast aan de JCC stijl. De knoppen zijn voorzien van de primaire kleuren die Jean-Charles de Castelbajac in zijn werk gebruikt. Dat zijn voornamelijk rood, geel en blauw.

Aan de achterzijde zien we een tekst in transparante lak met onder andere de woorden

“Dit is geen mobiele telefoon, het is een creatieve machine”
-Jean-Charles de Castelbajac

One Plus FCC+Ook de verpakking van het toestel is voorzien van de kunst van JCC. Als laatste is de OnePlus 5 JCC+ van een wallpaper voorzien met het design.

One Plus FCC+ Heuptas
Een echte authetieke heuptas

Maar de  “Callection” is meer dan alleen een smartphone. Er zijn ook verschillende accessoires zoals holsters, tassen, petten en T-shirts.

Waarom deze samenwerking

Net zoals Castelbajac de gevestigde orde uitdaagt met zijn kleding, zo daagt OnePlus de gevestigde mobiele orde uit. Beide partijen kijken vooruit en dat is volgens beide een voorwaarde om creatief te zijn en te blijven.

“Ik kijk altijd graag vooruit,” zegt Castelbajac. “Om de wereld te veranderen moet je altijd creatief zijn en met partijen samenwerken die hun tijd ver vooruit zijn, zoals OnePlus.”

Jean-Charles_de_Castelbajac

Verkrijgbaarheid OnePlus 5 JCC+

Het exclusieve OnePlus 5 JCC+ toestel met design van Castelbajac heeft 8 GB RAM, 128 GB opslagruimte en een dubbele camera. Het toestel is in Europa verkrijgbaar vanaf 2 oktober op OnePlus.net voor €559,-.

De accessoires van de “Callection” zijn verkrijgbaar via OnePlus.net in Europa, Noord-Amerika, China en India. Vanaf 2 oktober worden daar de limited edition T-shirts verkocht voor €29,95 en de tassen voor €24,95. De pet, heuptas en het holster komen later als onderdeel van een exclusieve accessoirelijn in beperkte oplage tijdelijk beschikbaar.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.