Fight OPPO Nokia

Oppo en Nokia zijn weer vriendjes

Oppo en Nokia hebben eindelijk een overeenkomst bereikt. Ze hadden namelijk ruzie, en niet zo een klein beetje ook.

Niet zo Content over het Patent

Om deze ruzie uit te leggen, moet ik je meenemen in de wereld van de patenten. Wanneer jij iets maakt of bedenkt wat nog nooit gedaan is dan wil je dat beschermen. Dat doe je door er een patent op aan te vragen. Wanneer er andere bedrijven gebruik willen maken van wij je gemaakt hebt moeten ze daar voor betalen.

Het bedrijf Nokia heeft heel veel uitvindingen gedaan op het gebied van verbindingen. Ook op het gebied van 5G en dat gebruiken we natuurlijk in smartphones.

Vorig jaar ontstond er onenigheid tussen Nokia en het smartphonemerk OPPO. Nokia vond dat OPPO gebruik maakte van een techniek die ze bedacht hebben. OPPO betaalde daar ook netjes voor, alleen ontstond er een meningsverschil over de verlenging van het contract. Door de discussie over de verlenging moest OPPO zich in een aantal landen min of meer terugtrekken door de toestellen uit de winkels te halen. Dat zijn grote en heftige beslissingen.

Kusje er op

Waar velen vreesden dat het wel eens einde verhaal zou gaan zijn voor OPPO in (West)Europa, kwam er toch goed nieuws. OPPO en NOKIA hebben de strijdbijl begraven, een nieuw contract getekend en kunnen weer door een deur.

Goed nieuws voor OPPO (en tweede merk OnePlus).

Photo by Mateusz Wacławek on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.