Banksy

Hier koop je een originele Banksy voor weinig

Banksy is een van de meest geheimzinnige en toch ook geliefde kunstenaars van dit moment. Zijn stukken geven maatschappelijke vraagstukken de aandacht die ze volgens hem verdienen. Werk van Banksy is origineel en ook duur. Maar wanneer je voor weinig een Banksy wil bezitten, dan is er een adres waar je terecht kan.

Banksy

Nu zul je voor dat goedkope adres wel even moeten reizen want het is in Israel. Dit jaar opende Banksy zijn eigen hotel in Jeruzalem. Het Walled Off Hotel heeft volgens de eigenaar het slechtste uitzicht ter wereld. De kamers krijgen maar 25 minuten per dag zon en het ligt op een plek waar veel politieke spanningen heersen. Je zal er niet voor je ontspanning heen gaan, maar wel voor je bewustwording.

Banksy Walled of Hotel
Een buste gehuld in traangas. Photograph: Quique Kierszenbaum for the Guar

Het Walled off Hotel staat tegenover de muur op de West Bank die inwoners van Israel en de Palestijnen van elkaar scheiden. Het hotel is eigenlijk een groot kunstproject waar je ook nog kunt slapen. Met dit hotel wil Banksy aandacht vragen voor de kwestie in Israel en Palestina.

Walled Of Hotel Banksy
Photograph: Quique Kierszenbaum for the Guardian

Giftshop

Het hotel heeft nu ook zijn eigen giftShop gevuld met originele stukken die je thuis kunt gebruiken om over je ‘vakantie’ te vertellen. In de collectie van het souvenirshop van het hotel zitten ook een aantal reproducties van de werken van de kunstenaar.

Vanzelfsprekend hebben al deze werken te maken met de locatie van het hotel. Zo is er een ‘Jezus aan het kruis’ omgebouwd tot een slingerhaak waarmee je de muur voor het hotel zou kunnen bestormen.

Banksy crucifix
Een ‘Jezus aan het kruis van Banksy

Andere werken laten delen van de muur zien met een miniatuur van de kunstenaar die een van zijn beroemde werken plaatst. Deze komt in twee verschillende uitvoeringen.

 

Banksy
Banksy aan het werk

Prijzen

De handbeschilderde reproducties kosten rond de 100 euro en zijn alleen in de souvenirshop van het hotel te verkrijgen. Dat kost je dus nog een reisje heen en weer naar Israel, maar het Walled Off Hotel lijkt ons zeker de moeite waard.

Banksy
The Walled Off Hotel t-shirt

Een aantal zaken zijn wel via de webshop te bestellen. Zoals het The Walled Off Hotel t-shirt met een fantastische afbeelding van een kussengevecht tussen de politie en een activist.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.