Snapchat

Oud-werknemer verklaart ‘de sfeer bij Snapchat is seksistisch’

Een oud-werknemer van Snap Inc heeft verklaart dat de sfeer bij dit populaire bedrijf niet was zoals je hem zou verwachten. Er zou een vrouw-onvriendelijke sfeer hangen en het management deed daar tot voor kort niets aan.

Snap het niet

Shannon Lubetich was een werknemer van Snap Inc het bedrijf achter Snapchat. Tijdens haar laatste dagen bij het bedrijf heeft ze het hoger management een mail gestuurd over haar ervaringen binnen het bedrijf. Deze waren niet al te best verteld ze in een interview want de sfeer was seksistisch te noemen. Daarmee bedoelde ze dat er bijvoorbeeld veel piemel-grappen werden gemaakt en er een ‘mannen-eerst’-sfeer hing. Zo werden er op feesten van het bedrijf schaars geklede dames ingehuurd, er dat werd als erg ongemakkelijk door de vrouwelijke werknemers ervaren.

gelijkheid bij Snapchat

In plaats van te ontkennen of de ‘beschuldigingen’ tegen te spreken is Snap Inc met dit gegeven actief aan de slag gegaan. Jerry Hunter, baas van alle ontwikkelaars bij Snap, zegt in een reactie dat hij geschrokken is.

I dont want anyone on my team to feel the way that shannon felt

Snap Inc heeft nog steeds weinig vrouwen in dienst.Volgens een rapport werken er maar 13% vrouwen onder de ontwikkelaars en van het hoger management is maar 22% vrouw. Daarmee halen ze de ‘norm’ van Silicon Valley niet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.