Pathe 4DX theater

Pathé opent in december de eerste 4DX-zalen in Amsterdam en Rotterdam

Net als de media in het algemeen moet de bioscoop in het bijzonder zich blijven ontwikkelen. Het acondje uit naar de bioscoop blijft alleen leuk wanneer je de laatste technieken voorgeschoteld krijgt. Daarom investereert Pathé in nieuwe 4DX zalen in Amsterdam en Rotterdam.

Wat is 4DX?

4DX staat voor de ervaring van de bezoeker in 4 verschillende dimensies. Zo kijk je als bezoeker niet allen de film maar je beleeft hem ook echt. Hiervoor worden er twintog verschillende effecten tegevoegd aan de film. Deze effecten kunnen bewegende stoelen, weersimulaties of zelfs geuren zijn. Deze sensaties worden via de stoel voor je op je af geschoten. Water door middel van een spray, geur door middel van een nozzle.

Het bedrijf achter deze techniek voegt de effecten toe aan een film voordat deze getoond wordt in een van de bioscoop zalen. Dit zijn nieuwe films, zo zien we op de site van cj4dx dat de nieuwe rampenfilm Geostorm ook al aan het assortiment is toegevoegd. Daarnaast zien we ook de aankomende blockbuster Thor: Ragnarok en nog vele andere

4DX stoelen hoe werken ze

De stoelen zijn het belangrijkste bij de 4DX ervaring. Deze stoel heeft drie basisbewegingen omhoog en onlaag, heen en weer en van voor naar achter. Hiermee kan de programmeur de sensatie van vliegen, vallen en rennen een extra dimensie geven.

4DX stoelen

Waar kun je 4DX bekijken?

Je zult nog even moeten wachten voordat je de eerste 4DX ervaring kunt krijgen. Momenteel verbouwd Pathe zijn bioscopen in Rotterdam (Kuip) en Amsterdam ( Munt) om daar plaats te maken voor in totaal 2 4DX zalen. Maar deze zullen pas in december klaar zijn, hopenlijk net op tijd voor de nieuwe Star Wars film.

Bron: persbericht

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.