De bedenkers van de app Tapperuse hopen dat ze een nieuw werkwoord hebben verzonnen. Met Tappen wordt het per minuut betalen op een commerciële locatie bedoelt.
Tapperuse
Met deze nieuwe dienst willen de bedenkers inhaken op de veranderende consument die altijd haast heeft en erg op de kosten is. Op vrijetijdslocaties zoals musea, pretparken en sauna’s betaal je altijd een vast bedrag waarmee je (vaak) recht hebt voor een dag lang verblijven op de locatie. Wanneer je dat niet wil en na drie uurtjes weer weg wilt betaal je eigenlijk teveel.

Met Tapperuse kunnen gebruikers kort of spontaan iets leuks doen, en een locatie bezoeken voor minder dan de dagprijs. Het bedrijf vergelijkt het met het parkeren in Nederland, daar betaal je ook per minuut dus waarom kan dat niet in of op een vrijetijdslocatie. De dienst heeft al een flink aantal partners waar je kunt betalen met de nieuwe app. Dat zijn: Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam, LINDA.festival en de sauna’s van Select Wellness Group.
Hoe werkt Tapperuse
De app van Tapperuse maakt gebruik van gps en dat is nieuw in de dagrecreatiemarkt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay, waarbij de entreekosten nooit hoger zijn dan de maximale dagprijs. De transactiekosten bedragen €0,75 per bezoek en blijven gelijk als er meerdere personen meegaan op een account (maximaal 6). Een nieuwe gebruiker registreert zich eenvoudig in de app en hoeft geen betaalgegevens door te geven. De app is gratis te downloaden vanuit de appstore voor iOS en de Google Play Store voor Android.
Met de app kun je dus ook een pretpark bezoeken om alleen die ene nieuwe attractie uit te proberen. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen de prijs per minuut verhogen of verlagen op basis van de drukte.
Photo by Ian Romie Ona on Unsplash
Show Comments