Petitie voor het legaliseren van elektrische steps en skateboards

In Nederland mag je je niet op de openbare weg begeven met een elektrische step of skateboard. Heel veel mensen willen dat graag veranderen.

Petitie

Er is een petitie online verschenen die namens de eigenaren van PLEV’ s is opgesteld. Daarin word gevraagd om het legaliseren van deze voertuigen op de Nederlandse weg.

PLEV staat voor Personal Light Electric Vehicule. Daarmee worden de elektrische steps en skateboards bedoeld die in andere landen wel toegestaan zijn.

De eigenaren van PLEV’s willen een wet- en regelgeving die past bij de technologie van deze voertuigen. Ze zijn, en ze zijn niet de enige, het voordeel voor de persoonlijke mobiliteit in de grote steden.

Het kan mensen helpen bij het forensen zodat ze het laatste stukje van de reis snel en veilig kunnen volbrengen. Het is CO2-neutraal vervoer in tegenstelling tot de scooters en motoren. Laatste genoemden maken ook nog eens veel meer lawaai dan de elektrische voertuigen.

Nederland loopt ver achter wanneer het gaat om de wetgeving op het gebied van kleine elektrische voertuigen. Daar moet snel verandering in komen

Onderteken de petitie hier

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.