Podimo

Podimo verhoogt prijs met 40%

Podimo heeft via een e-mail bekend gemaakt dat het de prijs van een maandabonnement gaat verhogen.

Dit is de nieuwe prijs voor Podimo

Podimo, de betaalde dienst voor podcasts, gaat per 1 maart zijn prijzen verhogen. Tot nu toe betaalde je per maand een bedrag van € 4,99.

Het nieuwe maandbedrag voor Podimo zal € 6,99 bedragen. Dit is forse verhoging van 40% waar niet iedereen even blij mee zal zijn. Maar er is een mogelijkheid om dezelfde prijs te betalen als dat je nu doet.

Neem je een jaarabonnement af bij Podimo dan betaal je € 59,99 en dat komt neer op 12 x het “oude’ maandbedrag. Het nieuwe maandbedrag gaat per 1 maart in.

Een tweede pleister op de wonde is dat de maandelijkse limiet op audioboeken zal worden verhoogd. Deze gaat van 10 naar 20 uur per maand.

Waarom doet Podimo dit?

De reden voor deze verhoging wordt niet gegeven. Wanneer ik een poging mag doen om het te verklaren, dan doe ik dat nu.

Screenshot van de e-mail

Een maandabonnement geeft voor een bedrijf heel veel onzekerheid. Podimo haalt sterren binnen en maakt eigen producties. Hierbij gaat de regel op ‘Kosten voor de baten’. Voordat een podcast daadwerkelijk iets gaat opbrengen moeten er eerst investeringen worden gedaan. Deze doe je nu eenmaal makkelijker wanneer je weet wat er in een jaar zeker gaat binnenkomen. De verhoging stuurt mensen naar het jaarabonnement en dekt de kosten van diegene die snel opzeggen.

Nogmaals een aanname van mijn kant.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.