Polygram

Polygram, nieuw sociaal netwerk werkt met gezichtsherkenning

Je moet echt ‘ballen’ hebben om in deze tijd een nieuwe sociaal netwerk te beginnen. Facebook en Instagram zijn oppermachtig en dan hebben we ook nog Snapchat en Twitter. MaarPolygram gaat het toch proberen en gebruiken daarvoor ‘next level’ technologie.

Gezichtsherkenning

De basis van het nieuwe netwerk is niet zo heel bijzonder. Je deelt je foto’s en laat je vrienden daarop reageren met emoticons en dergelijke. Het geven van deze reacties via emoticons gaat heel anders bij Polygram.

Polygram gezichtsherkenning

Normaal open je op bijvoorbeeld Facebook een lijst en kies je een emoticon die past bij je reactie op een post. Op dit nieuwe netwerk hoef je deze lijst niet meer te openen want de applicatie ‘ziet’ je gezichtsexpressie en zoekt daar een emoticon bij.

Emoticons

De applicatie heeft een neuraal netwerk dat aan je gezicht kan zien wat voor emotie je hebt. Lach je om de grap van een vriend dan zal Polygram een smiley met lach voor je uitkiezen, lach je heel hard dan komen er tranen bij. Deze emoticons kun je ook nog animeren en daarna doorsturen op andere netwerken.

De makers achter Polygram hebben naast wetenschappers voor het neurale netwerk zelfs Plastisch Chirurgen ingeschakeld. Deze doktoren hebben geholpen bij het maken van de gezichtsfilters. Polygram beweert namelijk dat deze filters je juist mooier maken in plaats van gekker of grappiger.

polygram-app
Afbeelding TechCrunch

De applicatie heeft nog een aantal leuke mogelijkheden. Zo zijn er uitgebreide statistieken die je laten zien hoeveel mensen er hebben gereageerd en op welk manier. Je kunt elkaar direct messages sturen en er is een speciale functie tegen het nemen van ongewenste screenshots.

Je kunt bij het sturen van een ‘For your eyes only’ foto een soort van mist over de foto heen leggen. De ontvanger moet met zijn vinger deze mist wegvegen om de foto te zien. Deze mist komt opok weer terug, dus het maken van een screenshot waarop alles te zien is is onmogelijk.

polygram-wipe-screenshot-protection
Afbeelding TechCrunch

iOS

De applicatie is sinds kort te gebruiken voor iedereen met een iPhone. Wanneer er een Androidversie komt is niet bekend.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.