Ross

Protest in Jeruzalem voor Ross Geller uit Friends ‘They were on a Break!’

In een wereld waar protesteren niet zo belangrijk meer is als vroeger, verwelkomen we elke manier van protest. In Jeruzalem was dit weekend waarschijnlijk het leukste en beste protest van dit jaar. Daar werd een bijeenkomst georganiseerd om Ross Geller uit Friends te ondersteunen.

Ross Geller

Ok dit behoeft misschien enige uitleg, zeker wanneer je de serie Friends niet al drie keer bekeken hebt. In de serie waren Ross en Rachel samen, na een ruzie zetten ze de relatie even ‘on a Break’. Ross verdrinkt zijn verdriet en wordt wakker naast een andere dame.

We Were on a Break

Eerlijke Ross biecht het op aan Rachel die helemaal uit haar dak gaat. Ze beweert dat wat Ross gedaan heeft gewoon gezien kan worden als overspel. Hij op zijn beurt snapt dat niet want ze hadden immers de relatie even op pauze gezet (on a Break).

Ross Geller Protest
Foto Paige Wilsey

Protest

Het protest van de Israëliërs was georganiseerd door een satirische Facebookgroep. Men had totaal niet verwacht dat er ook echt mensen zouden opdagen op de voorgenomen locatie. Maar dat gebeurde dus wel.

Ross Geller Protest
Foto Paige Wilsey

Men verscheen met kartonnen protestborden met herkenbare zinnen uit de televisie-serie. De demonstranten zagen dit protest als een welkome afwisseling in een wereld waar Trump aan de macht is, ISIS de meest verschrikkelijke dingen doet en Noord-Korea de wereldvrede bedreigt. Men zag het als een ‘blast from the past’ toen alles nog eenvoudig was.

Friends

De kans dat je nog nooit van de TV-serie hebt gehoord is vrij klein. Maar omdat we hier bij Nozie iedereen graag willen bijpraten, een kleine opsomming van de belangrijkste feiten.

De eerste uitzending van deze serie was op 22 september 1994 en Friends hield het 10 seizoenen vol. Het verhaal draait om een aantal jongens en meiden van tussen de 20 en 30 die in New York wonen en werken. Ze hebben allemaal verschillende karakters maar zijn vooral elkaars beste vriend. De centrale ontmoetingsplaats is Central Perk, een koffiehuis in het gebouw waar ze wonen.

Alle seizoenen van Friends scoorden buitengewoon goed en seizoen 8 eindigde in 2002 op de eerste plek als best bekeken serie in de VS. De laatste aflevering van seizoen 10 (2004 ) werd door bijna 53 miljoen Amerikanen bekeken.

Friends

Van de hoofdrolspelers is alleen Jennifer Anniston (Rachel) echt doorgebroken nadat de serie gestopt was. Matt Le Blanc (Joey) kreeg ook een aantal rolletjes in films en rondom hem werden een aantal series geschreven, overigens met wisselend succes. Hetzelfde geld voor Mathew Perry die net als Matt Le Blanc momenteel in een eigen serie te bewonderen is op Veronica.

Wil je Friends nog eens terugzien dan is de kans groot dat je hem wel ergens tegenkomt wanneer je al de kanalen van je TV afgaat. Daarnaast heeft Netflix alle 10 seizoenen online gezet maar deze zijn helaas nog niet in Nederland te bekijken.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.