PUBG verboden

PUBG verboden in Nepal ‘niet goed voor onze kinderen’

Wanneer je jong bent en in Nepal woont dan ben je mooi klaar. De autoriteiten hebben het spelen van PUBG verboden.

PUBG verboden

Het is een van de grootste online hits sinds de eerste Angry Birds maar nu is het verboden. PUBG is een van de meeste gespeelde spelletjes online, Players Unknown BattleGround is ongelooflijk populair onder de spelers tussen 12 en 25 jaar.

PUBG

PUBG is een zogenaamd Battle Royal-spel. Spelers worden gedropt op een eiland en daar moeten ze het net zo lang tegen elkaar opnemen totdat er nog maar een persoon overblijft.

Nepal

Bijna alles wat leuk is verslavend en zo ook PUBG. In Nepal hebben ze dat ook gezien en een aantal belangrijke mannen met waarschijnlijk grote zwarte snorren hebben besloten dat het spel niet meer gespeeld mag worden. Er is geen daadwerkelijke aanleiding om het spel te verbieden maar men heeft klachten gehad van ouders die zich zorgen maken om hun kroost. Het zou te verslavend en te gewelddadig zijn voor de tere kinderzieltjes.

Lees ook: Gamen is vergif voor je relatie

Deze zouden zich teveel verliezen in de game en daar zouden de schoolprestaties onder leiden. De autoriteiten op het gebied van de Telecommunicatie van Nepal hebben aan alle providers gevraagd het downloaden van de game te verbieden.

Ook in India ligt het spel onder vuur. In de provincie Gujaret is het spel bij de wet verboden en zijn er zelfs al mensen gearresteerd vanwege het spelen van het spel. In India heeft men niet alleen problemen met het spelen van een spelletje. WhatsApp heeft oom grote problemen met het verspreiden van nepnieuws via de messenger. Daar zijn zelfs al enkele doden door gevallen.

Bron: Reuters

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.