QR code abnamro

Inloggen met een QR-code bij ABN AMRO, zo werkt het

De banken maken de laatste jaren een inhaalslag wanneer het gaat om digitalisering. De ABN AMRO heeft weer een belangrijke aanpassing gemaakt aan zijn internetbankieren-programma. Je kunt nu inloggen met een QR-code.

Inloggen op ABNAMRO.nl

Heel lang kon je alleen inloggen in je online bankieren programma van de ABN AMRO met een e.dentifier. Wanneer je onderweg bent of op kantoor en je hebt dat ding niet bij je is dat lastig. Later kwam daar de vijf-cijferige identificatiecode bij. Deze laatste zal vanaf september niet meer te gebruiken zijn.

inlogscherm ABN AMRO indentificatiecode

Wat is een QR-code?

Inloggen met QR-code, zo werkt het

In plaats van deze identificatiecode zul je als gebruiker kunnen inloggen met een QR-code. Daarvoor heb je vanzelfsprekend wel een smartphone nodig waarop je de ABNAMRO-app hebt geïnstalleerd.

inlogscherm ABNAMRO

Op het inlogscherm van de ABNAMRO klik je op het icoon voor het inloggen met een QR-code. Zoals je hierboven ziet is dat een afbeelding van een smartphone met een vierkant op het scherm.

ABN AMRO-app inloggen QR-code

Open de ABNAMRO bankieren-app maar log niet in!

ABN AMRO-app QR-code

Rechtsboven zie je een icoon waarop je moet klikken om de camera te activeren.

ABN AMRO scannen QR-code

Richt nu de camera op de QR-code op het scherm. De app van ABNAMRO zal deze code erkennen en verifiëren. Daarna zul je automatisch in je bankprogramma terecht komen.

Lees ook: PSD2 wat is het en wat kan ik ermee?

Wil je niet inloggen met een QR-code dan kun je altijd de e.dentifier blijven gebruiken. Meer informatie kun je hier vinden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.