Rabbit R1

Rabbit R1 gaat alles voor je doen

Er is weer een bedrijf opgestaan die het weer anders gaat doen. De Rabbit is een apparaat en een systeem dat ons eenvoudiger met de smartphone om wil laten gaan.

Apps zijn een probleem

Het team achter dit product vindt dat de huidige manier waarop wij met smartphones omgaan maar niks. De smartphone is het probleem niet, maar de apps die er op staan. Voor elk taak is er een app en je gaat van de ene interface naar de andere.

De pogingen van de grote tech reuzen zoals Alexa en Siri stranden in schoonheid. Ze begrijpen je niet of kunnen de taak niet uitvoeren. De komst van de Large Language Models ( een type AI) hebben het makkelijker gemaakt om taken te begrijpen en uitvoeren.

Hier kun je de Keynote van de Rabbit R1 terugkijken

Het grote probleem van al deze nieuwe technologie is dat ze moeite hebben om een taak uit te voeren waarvoor ze niet voor bedoeld zijn. De uitdaging is een Agent te maken die net zo goed is als een gebruiker die op een knop drukt in een app.

Uitdaging

Het probleem van Rabbit was een stuk software te maken dat met elke interface kon werken. Dat werd het Large Action Model.

Rondom de LAM heeft het bedrijf een besturingssysteem gebouwd dat weer in een apparaat terecht kwam.

Rabbir R1

Het vierkante doosje heeft een beeldscherm, een camera die 360 graden kan roteren, speakers en microfoons en een analoog scroll wiel. Je kunt connecten via Wifi en Bluetooth en er kan een simkaart in.

Rabbit beloofd dat hun model veel sneller antwoord geeft op vragen en opdrachten dan de huidige assistenten. Men heeft het over een reactietijd van 500 miliseconden. De opdracht geef je door de push-to-talk knop in te drukken. Het beeldscherm laat de informatie zien en een stem spreekt de tekst uit.

Tot zover is er nog niet veel verschil met Siri, Cortana en Google Assistent. De webinterface van Rabbit OS, met de passende naam Rabbit Hole, moet dat verschil wel maken. Hier connect je de diensten en apps aan het Rabbit OS. Wanneer je dit gedaan hebt kun je allerlei acties die je normaal in de app doet via de steminput uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een Uber of het bestellen via Thuisbezorgd.

De Camera

Onder de noemer Vision kun je de camera van de Rabbit R1 gebruiken. De camera herkent wat het ziet en kan daar acties op ondernemen. De presentatie laat zien dat ej met de camera naar de koelkast kan kijken en kan vragen om een bepaald gerecht voor te stellen van wat er in de koelkast ligt.

Daar stopt het voor de Rabbit R1 niet, maar wordt het allemaal wel wat technisch.

Maar wat is het nu?

Samenvattend is de Rabbit R1 een fyxiek apparaat met een snellere en betere assistent. Deze kan door AI/LLM en de Large Action Model taken uitvoeren die je normaal op je smartphone doet. Zie het als CHAT GPT die niet alleen zaken voor je opzoekt en bedenkt maar ze ook nog daadwerkelijk uitvoert.

De Rabbit R1 moet met Pasen in de winkels liggen voor een prijs van $199. Of en wanneer dit product naar Europa komt is niet bekend.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.