RADYGO

RADYGO beschermt je zak met inhoud tegen straling

Een smartphone geeft straling af, dat is zeker. In hoeverre dat schadelijk is daar is men nog steeds niet helemaal uit. RADYGO is er zeker van dat het wel schadelijk is en neemt actie.

RADYGO

De missie van het bedrijf RADYGO is om onze lichamen te beschermen tegen de schadelijke straling die de apparatuur die we dagelijks gebruiken afgeven. Dat doen ze niet door nieuwe producten te ontwikkelen maar door bestaande producten aan te passen. Daarvoor werken ze samen met andere bedrijven.

RADYGO x GARCIA

Een voorbeeld van zo een samenwerking is de met het spijkerbroekenmerk Garcia. Mannen bewaren de smartphone vrijwel altijd in de broekzak. Dat is heel erg dichtbij de mannelijk edelen delen, de ballen, het klok en hamerspel, zak, noten of hoe je ze ook wil noemen. Dat is een uiterst precaire plek want juist die plek zorgt ervoor dat jij je kan voortplanten.

Enkele producten van Garcia met de tech van RADYGO

RADYGO heeft de broekzak van de Garcia broeken stralingsproof gemaakt. Dat hebben ze gedaan door metaaldraad te gebruiken bij de fabricage van de broekzak. Door het metaaldraad samen met katoen te gebruiken blijft deze toch soepel en geschikt om te dragen. TNO heeft deze constructie getest en kan bevestigen dat het 99,9 % van de straling tegenhoud.

De broekzak van RADYGO

Andere samenwerkingen en producten

Naast Garcia werkt RADYGO ook samen met Kultivate en Noppies. Laatstgenoemde maakt kleding voor zwangere vrouwen en ook deze groep heeft bescherming nodig tegen de schadelijke straling.

Smart Blanket van RADYGO

Naast de samenwerking met verschillende merken maakt RADYGO ook zelf een product. De Smart Blanket is een zeer eenvoudig product dat je lichaam beschermt tegen de schadelijke straling. Je legt het op je schoot wanneer je bijvoorbeeld op de bank op je laptop werkt of op je smartphone bezig bent.

Het is al jaren een heen en weer getrek tussen onderzoekers. Het ene onderzoek geeft aan dat het wel schadelijk is de andere weer niet. De website van RADYGO geeft je in ieder geval tips om eventuele schade te voorkomen.

Bron: Bright, tip Ronald

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.