Ready Player One, eerste blik op nieuwe Spielberg film

Volgend jaar maart zal er weer een Spielberg film op het witte doek verschijnen. Deze keer is het een verfilming van een fantastisch Science Fiction boek genaamd Ready Player One. Een meesleepend verhaal dat zich afspeelt in de toekomst.

Ready Player One

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld ziet er niet meer uit zoals we deze nu kennen. De hoofdrolspeler Perzival woont in een stack want niets meer is dan een stapel woonwagens op elkaar. Geen situatie waarin je graag wil verblijven.

Ready Player One auto

Maar in deze tijd leven de mensen echt online en in Virtual Reality. Ooit is er een game ontwikkeld met de naam Oasis en deze is zo groot geworden dat de mensheid erin leeft. Overal zijn virtuele werelden geschapen waar men werkt en naar school gaat.

Deze virtuele wereld is geschapen door James Halliday en zijn bedrijf verdiend miljarden. Wanneer Halliday ziek wordt ontwerpt hij een game met als hoofdprijs Oasis en het achterliggende bedrijf. De winnaar van het spel is gelijk multi-miljardair en eigenaar van een van de grootste bedrijven van de wereld.

80’s/90’s

Het leuke aan het verhaal is dat James Halliday een grote fan was van de 80’er en 90’er jaren. Daarom zijn er in de game heel veel actieve verwijzingen naar deze tijdsperiode, van games naar muziek.

Het verhaal schuurt een beetje tegen Guardians of the Galaxy en Sjakie en de Chocoladefabriek (Willy Wonka) aan maar is veel dieper en onheilspellender.

Steven Spielberg

De verfilming van het boek ligt bij Steven Spielberg en deze heeft voor het eerst officieel beeld gedeeld van deze verfilming. Er waren al foto’s van de set naar buiten gekomen eerder dit jaar.

Ready Player One Perzival

Op de foto zien we de hoofdrolspeler Parzival in zijn caravan met de VR-set op zijn hoofd en de haptische handschoenen aan waarmee hij in OASIS rondloopt. In de foto zijn al een paar leuke Easter Eggs verborgen die met de film en de acteurs te maken hebben.

Met deze ene foto zullen we het voorlopig moeten doen. De film zal pas in maart 2018 in de bioscoop komen, tijd voor een Nozie redactie uitje.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.