Renault 5 electric

Renault 5 Electric, deze remake van een icoon is dit jaar te bestellen

Sommige auto’s hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. De Renault 5 was zo een auto. Een sportieve, compacte en betaalbare auto voor iedereen. Dit icoon rijdt binnenkort weer op de weg

Renault 5 Electric

Niet elke concept auto ga je op de weg terug zien. Dat is gelukkig wel het geval met de Renault 5 Electric. Het Franse automerk heeft dit legendarische model een moderne look gegeven en gaat het als elektrische auto in de markt zetten.

Renault 5 electric

Het icoon en zijn remake naast elkaar

Deze 100% elektrische auto krijgt een actieradius van 400 km en een 100KW (136pk) motor. De vroegere luchtinlaadklep om de motor te koelen is nu vervangen door een laadklep. Het Renault logo is verlicht en de auto heeft led-verlichting rondom. Het dak is van stof zodat je het met goed weer kan openvouwen.

Bidirectioneel laden

Deze auto zal ook voorzien worden van bidirectioneel laden waarmee je ook apparatuur in bijvoorbeeld je huis van stroom kan voorzien. De auto zal ook in Europa worden gebrouwd en wel in het thuisland Frankrijk.

De elektrsiche Renault 5 is voorzien van een assistent met de naam Reno, die ook zijn eigen app heeft. Via de site van Renault kun je voor 150 euro alvast jouw exemplaar reserveren. Wanneer dit model precies op de markt komt weten we niet, in ieder geval dit jaar. Ook de prijs is nog niet bekend.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.