reporter

Reporter helpt bij redding live in de uitzending

Er zijn heel veel mensen (ook journalisten) die bij een calamiteit niet direct de helpende hand zullen uitsteken. Burgers durven of willen niet en er zijjn journalisten die eerst aan het plaatje denken en dan pas aan de mens. In de nasleep van de orkaan Harvey in de VS was er een reporter die wel het juiste deed, live in de uitzending.

Reporter

Reporter Brandi Smithen cameraman Mario Sandoval waren de studio van KHOU 11 al ontvlucht vanwege de overstroming. Ze maakten livebeelden op straat toe ze een vastgelopen trucker zagen op een afrit.

Zelf machteloos omdat ze geen boot hadden deden ze verslag van de situatie toen er een politie-eenheid met boot langsreed. Ze bedacht zich geen moment en attendeerde ( nog steeds live in de uitzending)  de agenten op de situatie. Gelukkig zagen de twee agenten haar op tijd en waren in staat om de man te redden.

 

Bijzonder?

In eerste instantie zou je zeggen dat het geen bijzonder actie is. Een reporter die live in de uitzending iemand attendeert op een noodsituatie, dat is niet echt een heldendaad.
Maar helaas hebben we maar al te vaak gezien en misschien wel meegemaakt dat hulp bieden en ontvangen niet vanzelfsprekend is.

Daarom krijgt Brandi van de Nozie redactie virtueel een bosje bloemen en een droge broek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.