Atomic Blonde

Review Atomic Blonde, actiefilm met een fantastische Charlize Theron

Atomic Blonde is een film van de hand van David Leitch. Een stuntman die films is gaan maken en dat kun je goed zien aan deze prent. Hoofdrolspeelster Charlize Theron zit vrijwel geen moment stil en moet het uiterste van haarzelf vragen. Als kijker zit je vastgenageld aan je stoel, vanwege het moeilijke plot maar vooral vanwege de actiescenes.

Waar gaat het over ?

De film speelt zich af in de weken voor de val van de muur in Berlijn. In de stad hangt een sfeer van anarchie en vrijheid, de scenes zijn prachtig aangekleed met beelden van Berlijn met veel figuranten uit de Punkbeweging. De koude oorlog was op zijn hoogtepunt en de Russen zijn nog steeds de ‘Bad guys’.

Atomic Blonde Berlin

Charlize Theron speelt in Atomic Blonde Lorraine Broughton,. een agente van MI6 die naar Berlijn wordt gestuurd om daar een lijst met spionnen uit handen van de Russen te redden. Ze weet van te voren niet in wat voor wespennest ze terecht komt. Eenmaal in Berlijn ervaart ze dat ze niemand kan vertrouwen en vrijwel iedereen een dubbele agenda heeft.

Rode draad door de film is het verhoor van Lorraine wanneer ze van haar missie terugkeert naar Londen. Door middel van de flashbacks maken we mee wat er gebeurd is in de dagen ervoor.

Is het wat?

Wanneer je van actie houdt en een ingewikkeld plot, dat zit je met deze film goed. De openingscene bevat geen actie maar die staat van het lichaam van Lorriane laat je al vermoeden dat ze veel mee gaat maken.

Atomic Blonde zit vanaf het begin tot het eind van de film vol met actie. Vrijwel alle actie scenes zijn man-tot-man en man-tot-vrouw gevechten, geen gedoe met kanonnen en andere wapentuig. Daarnaast weet je als kijker nooit wie van de tegenspelers er de waarheid spreekt. Het plot is enigzins ingewikkeld en nooit duidelijk maar wij werden van het begin af aan gegrepen door de spanning en de actie-scenes.

Charlize Theron

In deze film is er eigenlijk maar een hoofdrolspeler en dat is Charlize Theron. Ze levert een fantastische acteerprestatie, niet zo zozeer vanwege het acteerwerk zelf maar vanwege de actiescenes. Je voelt echt de pijn die de hoofdrolspelers moeten doorstaan. Het blijft natuurlijk fictie, maar er zit veel ‘echt’ in de actiescenes. Geen enkel gevecht is mooi en geen enkele hoofddrolspeler heeft daarna weer een perfect lichaam. Vooral het karakter van Theron draagt de littekens en blauwe plekken.

Atomic Blonde Theron en Sophia

Met een actrice als Charlize Theron heb je een uithanmgbord en natuurlijk zien we een naakte Lorainne en wat een feest is dat. Onze genderneutrale mening is ‘..wat een vrouw‘, ze is puur en heeft een overheersende en dominante uitstraling. Het karakter Delphine Lasalle gespeeld door Sofia Boutella ( The Mummy, Star Trek Beyond) verdiend wat dat betreft ook punten. Het is een kleine rol die wat ons betreft iets groter had mogen zijn.

Atomic Blonde Theron en Sophia

In de schaduw van Charlize Theron speelt James Mc Avoy de rol van David Percival. Hij is een agent van MI6 die zijn undercoverrol iets te serieus is gaan nemen en zomaar wel eens aan de verkeerde kant kan staan. Maar hoe goed Mc Avoy ook acteert, hij komt niet in de schaduw van zijn vrouwelijke opponent. Hij fungeert in deze film als de aangever en de reden voor het Lorraine om naar Berlijn te gaan.

James Mc Avoy Atomic Blonde

Muziek

We schreven er al eerder over hier op Nozie.nl, de muziek uit de eighties en de nineties is weer helemaal hot. Wanneer je na 1985 geboren bent zul je niet bij elk nummer een bepaalde emotie voelen, maar voor iedereen die zich wel heeft verdiept in die tijd zal de muziek een feest zijn.

Verschillende nummers passeren er in de film maar er springen er een aantal uit. Blue Monday van New Order is het pompende hoofdnummer van de film maar ook het emotionele Under Pressure van David Bowie en Queen is erg op zijn plaats. ‘Finding the UHF device’ van Tyler Bates is een recentere track maar is een perfecte begeleiding van de aftiteling.  De hele soundtrack is op Spotify terug te luisteren.

Conclusie

Wanneer je geen probleem hebt met het vele geweld in de film dan moet je zeker gaan. Al was het alleen maar om het acteer-en stuntwerk van de cast en dan vooral dat van Theron. We raden je aan om de al te tere zieltje van onder de 12 jaar thuis te laten. Er vliegt nogal eens een kluitje hersenen door het beeld, en dan hebben we natuurlijk ook nog de vrouw-vrouw sex scene.

Een mooie bonus is dat het plot zich pas op het aller-allerlaatste moment ontvouwt. Atomic Blonde krijgt van ons een 8,5 op de Nozie-index.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.