Baby Driver banner

Review: Baby Driver, goeie mix tussen actie, romantiek en humor

Baby Driver haalt een 8.3 0p IMDB en dat is volgens de redactie van Nozie meer dan terecht. Baby Driver was een kleine verrassing met een aantal bekende elementen en een verwacht einde. Maar toch een fantastische film.

Baby Driver

Het verhaal draait om Baby een rol gespeeld door de jonge Ansel Elgort. Zijn moeder was een serveerster en een zangeres, zijn vader een klootzak die zijn moeder sloeg. Baby wordt wees door een ongeluk op de snelweg.

Omdat hij de verkeerde auto stal van een crimineel genaamd Doc (Kevin Spacey) moet hij als vluchtauto chauffeur een aantal klussen voor Doc doen. En Baby is goed in zijn werk erg goed.

Cast Baby Driver

In de film zitten naast Doc en Baby nog een aantal goede karakters. Onder andere Jamie Foxx heeft een lekkere rol als crimineel-zonder-genade Bats. Het karakter van Foxx is belangrijk voor de ontwikkeling van de hoofdpersoon en de aanleiding tot de situatie waarin hij terecht komt.

Sometimes all I wanna do is head West on 20 in a car I can’t afford with a plan I don’t have.
Just me, my music and the road.

Actie en liefde

De film zit vol met actie en die actie speelt zich vooral in de auto af. Geen special effects, gewoon ouderwetse achtervolgingstaferelen zoals we die graag zien. In elke scene zit wel een leuke aparte gebeurtenis die je aandacht vasthouden.
In al dat geweld is het de stoïcijnse Baby die nooit emotie laat zien en de “Ultimate Cool Guy” speelt. Gaandeweg de film  moet hij dat wel laten varen nadat zijn liefde meegezogen wordt in de spiraal van geweld.

Ja, er is natuurlijk de liefde want dat hoort bij zo een film. Het is de ontluikende liefde tussen Baby en serveerster Debora die een belangrijke rol gaat spelen.

Serveerster Baby Driver

Oordeel

Baby Driver is een film die je moet zien. Het verhaal lijkt voorspelbaar maar verrast je elke keer weer door een andere wending te geven aan de scene. Actie, dialoog en emotie wisselen elkaar af in een goede balans en aan het einde blijkt het ook nog eens een feel good film te zijn.

Een ding moet ons van het hart. Diegene die ooit de (fantastische) film Drive hebben gezien met Ryan Gosling in de hoofdrol zullen een aantal paralellen zien tussen deze film. Nooit is het een kopie, maar het is wel opvallend.

Lees ook de review van : WonderWoman

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.