Final Space

Review Final Space, je moet er even inkomen daarna lekkere serie

Het feit dat ik een animatie-serie kijk is een wonder, want ik ben een van de weinige die geen American Dad en dergelijke kijken want het kan me niet boeien. Toen Final Space op Netflix verscheen wilde ik dit genre toch weer eens een kans geven en daar heb ik geen spijt van.

Final Space

Deze serie handelt over een aantal astronauten in de toekomst die het opnemen tegen kwaadaardig figuur. De hoofdrolspeler is Gay die zichzelf in een astronauten-uniform bluft om indruk te maken op een meisje. Omdat hij daarbij enkele ruimteschepen opblaast wordt hij gevangen gezet op het ruimteschip Galaxy One. Daar ontmoet hij ook Mooncake die later een belangrijke rol in het verhaal blijkt te hebben.

Gary, Final Space
Gary, Final Space

Het hele verhaal draait om het redden van de aarde want het dreigt op gezogen te worden in Final Space. Zoals het hoort is een ‘Bad Guy’en komt er romantiek voor in het verhaal, tenminste wanneer het aan Gary ligt. Final Space is een animatie-serie en is prachtig ontworpen. Het gebruikt veel primaire kleuren en ook de getekende karakters zijn erg direct. Daarmee bedoel ik dat er weinig pogingen zijn om een beetje realiteit aan te brengen. Sommigen refereren aan de stijl van American Dad en Rick en Morty.

Gary en Mooncake- Final Space
Gary en Mooncake- Final Space

Elke aflevering begint met het einde van de serie en daarna de flash-back die het eigenlijke verhaal vormt. Humor is belangrijk in Final Space maar zeker verderop zitten er een paar serieuze noten in het verhaal. Wanneer je deze serie gaat kijken geef het dan even drie afleveringen de kans, dit is typisch zo een serie waar je even in moet komen. Misschien dat de verhaallijn in het begin een beetje kinderachtig aandoet maar dat veranderd snel. Mij wist de serie vrij snel te pakken en het duurde niet lang of dat ik het niet bij een aflevering per dag kon houden.

Vervolg?

Er is nog maar een seizoen van 10 afleveringen beschikbaar op Netflix. Het einde van de laatste aflevering geeft een beetje hoop op een tweede seizoen van deze serie. Overigens zit er tussen Final Space en een andere serie op Netflix nog een vreemd verband. Afflicted is een serie over een aantal mensen met een onverklaarbare ziekte die gevolgd worden op hun pad naar genezing. Een van de personen die daar gevolgd wordt heeft met Final Space te maken. Hij was (of is?) diegene die de muziek voor de serie heeft gemaakt of zou maken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.