Review Fresh’n Rebel Rockbox Slice

Wanneer je op zoek gaat naar Bluetooth speakers zie je dat men nu vaak gefocussed is op groot wat betreft formaat. Dat is leuk, maar niet handig wanneer je zo een ding wil meenemen. Het Nederlandse Fresh’n Rebel heeft onlangs de leuke compacte Rockbox Slice uitgebracht. En Nozie mocht er even mee spelen.

Rockbox Slice

Wanneer je Slice vertaald naar het Nederlands krijg je ‘plakje’, als in een plakje kaas. Die naam is goed gekozen het lijkt inderdaad wel of de Rockbox Slice een plakje is van een grote Bluetooth Speaker. Maar gaat dat niet ten koste van de kwaliteit?

Rockbox Slice rose

Formaat

Deze speaker heeft een formaat van 14 x 7 x 3 centimeter, en dat is wat betreft lengte en breete even groot als een gemiddelde smartphone. Daarom kun je deze Rockbox ook kwijt in de kontzak van je jeans. Wel even eruit halen als je gaat zitten want het apparaat kan het wel aan, maar het zit niet zo lekker.

Uiterlijk

De Rockbox Slice is gemaakt van kunststof met een stoffen bescherming aan de voorzijde. Aan de voorkant zit rechts ook het ophangleertje, daaraan herken je altijd een Fresh’n Rebel product. Het heeft niet echt een functie, maar het staat wel fancy.

Rockbox Slice kleuren

Vanaf een afstand gezien ziet de Slice er gewoon leuk uit. Hij is ook nog eens te verkrijgen in 8 (!) verschillende kleuren, de Rockbox Slice die wij probeerden kwam in kleur ruby ( zeg maar gewoon Bordeaux)

Bediening

Aan de achterzijde zien we aan de bovenkant een aan/uit knop en een knop om te pairen met Bluetooth. Daarnaast de sleuf voor de microUSB en de AUX ingang. Met die laatste kun je via een mini-jack ook apparaten zonder Bluetooth aansluiten.

Rockbox achterzijde

Op het midden van de achterzijde zit een uitsparing voor de Bass-speaker. Deze speaker wordt niet beschermd door gaas of iets dergelijks. Er zit alleen een ‘beugel’ overheen zodat niets de actieve  speaker (hij vibreert lekker) kan beschadigen.

Bediening rockbox slice

Aan de bovenzijde zitten de knoppen voor geluid, pauze/play en track vooruit en achteruit. Deze knoppen liggen verzonken in het apparaat en hebben dezelfde kleur als de rest. Dat is een voordeel want dat voorkomt slijtage en rommel in de speaker.

De knoppen doen prima hun werk, het verstellen van het geluid gaat wel trapsgewijs en het verschil tussen de verschillende ‘trappen’ is best groot. Maar dat mag de pret niet drukken.

Het gebruik

Het in het gebruik nemen van de speaker is erg eenvoudig. Je haalt hem uit de verpakking en zet hem aan. Je drukt lang op de Bluetooth knop en je paired hem met je smartphone of tablet. En dan…spelen maar. Het bereik van het signaal is ongeveer een meter of 10 dus niet al te ver weglopen.

In het relatief kleine apparaat zit natuurlijk geen beer van een accu. Maar toch gaat deze Rockbox Slice 10 uur mee en dat is toch een volle stranddag of een goeie picknick in het park.

Het apparaat voelt stevig aan en dat is fijn. Dit is een speaker die overal mee naar toe gaat en dan moet hij tegen een stootje kunnen.

Wat vinden wij ervan?

Fresh’n Rebel is een merk dat geen producten op de markt zet met de allerallerlaatste techniek. In plaats daarvan proberen ze producten te maken die lekker fris en fashion zijn en van betrouwbare kwaliteit. Dat zie je vooral terug in de kleuren en in de uitingen. Daar houden wij wel van bij Nozie.

De RockBox Slice is een leuk, fris en stevig apparaat. Vanwege zijn formaat neemt hij weinig plaats in en kun je hem makkelijk in je tas laten zitten wanneer je hem niet gebruikt.

Het geluid is prima maar verwacht geen 3D geluid waar je als audiofiel natte oren van krijgt. Het is een perfect apparaat om mee te nemen wanneer je met je vrienden uitgaat naar het strand of park of wanneer je een muziekje op je buro nodig hebt.

Wat kost dat dan ?

De Fresh’n Rebel Rockbox Slice kost 39,99 en dat is een hele goede prijs voor wat je krijgt. Naast de Slice heeft Fresh’n Rebel nog een aantal producten in de Rockbox Range, deze laten we je hieronder zien. De Fresh’n Rebel Rockbox Slice koop je hier

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.