Friends from college review

Review : Friends from College ( Netflix Original)

Stel je voor dat je je vriendengroep uit je studietijd na 10 jaar weer wekelijks gaat zien. Wat heeft de tijd met je gedaan en hoe zijn de anderen veranderd. Er zijn aangetrouwde mensen die ongevraagd mee moeten gaan in de dynamiek. Hoe zou het zijn.

Waar gaat Friends from College over?

De serie Friends from College komt ongeveer uit dezelfde hoek als Friends, Big Bang Theory en How I met your mother. In de basis gaat het om een vriendengroep die met en soms ook afzonderlijk van elkaar allerlei dingen beleefd.

Deze serie gaat een stap verder, want het betreft hier een tijdsperiode in het leven waar we bijvoorbeeld een Friends graag in terug willen zien. De hoofdrolspelers uit Friends from College zijn al lang uitgestudeerd, werken en hebben allemaal een serieus leven. Dan komt door het terug verhuizen van een aantal vrienden komt de groep weer bij elkaar in een stad te wonen. In eerste instantie een fantastisch gegeven want je was niet voor niks zo een leuke groep tijdens je studie. Tijdend college was alles makkelijk en leuk, beleefde je de gekste avonturen en kwam toch altijd alles goed.

In Friends from College komen we er achter dat tijd dingen met je doet. De vrienden Ethan, Max, Nick, Sam, Marianne en Lisa hebben nu allemaal een ander leven. Sommige hebben hun liefde gevonden binnen de groep zoals Ethan en Lisa, Max blijkt homo te zijn en Sam is schathemeltje rijk. Het blijkt dat het helemaal niet zo makkelijk is om de draad weer op te pakken en dat geeft problemen en spanningen in de groep maar ook mooie avonturen.

FRiends from College

Is het wat?

Een kleine rondgang op Twitter levert een negatief beeld op voor Friends from College. Veel mensen zijn afgehaakt na een paar aflevering zonder dat ze daar een specifieke reden voor konden geven.

De Nozie redactie kon het geduld wel opbrengen en stemt toch voor deze serie. Het zijn korte afleveringen die op zich zelf staan maar ook langlopende verhaallijnen behandelen die de serie tot een geheel maken. Deze langlopende draadjes zijn meestal de geheime relaties onderling en het navolgen van een carriere.

Friends from College valt onder de noemer comedie, maar heeft wel minder ‘lach’ dan bijvoorbeeld een Friends. In FFC is het ‘waarom’ van een situatie belangrijker dan dat er daadwerkelijk om de paar minuten gelachen moet worden.

Ook is de setting is harder dan de eerder genoemde series. Sex, drugs, vloeken en ruzies worden niet geschuwt in zowel beeld als in geluid. Misschien maakt het dat een serie die iets meer van je vraagt dan een absolute comedy. Het heeft iets minder een rose laagje dan eerder genoemde series.

friends from college

Friends from College is hagelnieuw en het eerste seizoen met 8 afleveringen staat pas sinds juli online. De meest bekende speelster is wel Cobie Smulders die iedereen kent van How I Met Your Mother waarin ze de rol van de Canadese Robin Sherbatsky speelde. Na 10 jaar die rol gespeeld te hebben en een rol in een aantal Marvelfilms heeft ze nu weer een populaire TV-serie in handen. Al moeten wij wel zeggen dat we nog steeds Robin Sherbatsky voor ons zien en niet het nieuwe karakter in deze serie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.