Polar

Review Netflix Original Polar, vermakelijk en kleurrijk

Netflix heeft de afgelopen tijd veel eigen producties online gezet. Van de series zijn er een flink aantal die een hit zijn geworden. Met de films valt dat nog wat tegen. Wat ons betreft brengt Polar daar verandering in.

Polar

Waar Bird Box zich duidelijk in de toekomst afspeelt kunnen we dat bij Polar niet direct vaststellen. Er zijn in de film een aantal elementen die futuristisch of misschien absurdistisch aandoen.

Trailer van Polar

Het verhaal

Duncan Vizla (Mads Mickkelsen) is een professionele moordenaar die voor een groot bedrijf werkt geleid door Blut. De laatstgenoemde worst gespeeld door Matt Lucas en dat is een opmerkelijke keuze. We kennen Lucas vooral van Little Britain en zijn rol als ‘bad guy’ is opvallend te noemen.

Vizla nadert zijn pensioen, een moment waarop hij zijn spaargeld verdubbeld ziet worden volgens het pensioenbeleid van zijn werkgever. Hij zal in totaal 8 miljoen dollar in zijn zak steken, mits hij tot en met zijn laatste werkdag in leven blijft. Sterft hij voordat hij aan zijn pensioen kan gaan beginnen verdwijnt al het geld naar zijn werkgever. Blut heeft daarom alle redenen om zijn elite-moordenaars op hem af te sturen.

Mad Mickkelsen in zijn rol als Duncan Vizla
Mad Mikklesen als Duncan Vizla

Wat volgt is een enigszins voorspelbaar maar daarom niet minder vermakelijk verhaal. In Polar herken je elementen van Tarantino want het geweld en de sex zijn hard en ‘in your face’. Daarnaast vertoont de manier van filmen aspecten zoals we die in films als Sin City zien. Felle kleuren, over-the-top karakters en absurdistische gebeurtenissen. Dit zien we vooral in de scenes met Blut en zijn handlangers, de andere scenes doen juist heel natuurlijk en dagelijks aan. Dat kan je als kijker wel een beetje in de war brengen, maar dat is persoonlijk.

Vizla in de martelscene
Vizla wordt aan het ‘lijntje gehouden’

Er zitten overigens wel een aantal leuke extraatjes aan deze film. Zo herkennen we Johnny Knoxville (amper) in een kleine rol aan het begin van de film. Daarnaast zien we ook Richard Dreyfuss een kleine rol vertolken.

Ook de filmmuziek krijgt van ons een voldoende. De bekende DJ/Producer deadmau5 heeft een aantal geweldige tracks geproduceerd die in de film echt tot zijn recht komen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.