Polar

Review Netflix Original Polar, vermakelijk en kleurrijk

Netflix heeft de afgelopen tijd veel eigen producties online gezet. Van de series zijn er een flink aantal die een hit zijn geworden. Met de films valt dat nog wat tegen. Wat ons betreft brengt Polar daar verandering in.

Polar

Waar Bird Box zich duidelijk in de toekomst afspeelt kunnen we dat bij Polar niet direct vaststellen. Er zijn in de film een aantal elementen die futuristisch of misschien absurdistisch aandoen.

Trailer van Polar

Het verhaal

Duncan Vizla (Mads Mickkelsen) is een professionele moordenaar die voor een groot bedrijf werkt geleid door Blut. De laatstgenoemde worst gespeeld door Matt Lucas en dat is een opmerkelijke keuze. We kennen Lucas vooral van Little Britain en zijn rol als ‘bad guy’ is opvallend te noemen.

Vizla nadert zijn pensioen, een moment waarop hij zijn spaargeld verdubbeld ziet worden volgens het pensioenbeleid van zijn werkgever. Hij zal in totaal 8 miljoen dollar in zijn zak steken, mits hij tot en met zijn laatste werkdag in leven blijft. Sterft hij voordat hij aan zijn pensioen kan gaan beginnen verdwijnt al het geld naar zijn werkgever. Blut heeft daarom alle redenen om zijn elite-moordenaars op hem af te sturen.

Mad Mickkelsen in zijn rol als Duncan Vizla
Mad Mikklesen als Duncan Vizla

Wat volgt is een enigszins voorspelbaar maar daarom niet minder vermakelijk verhaal. In Polar herken je elementen van Tarantino want het geweld en de sex zijn hard en ‘in your face’. Daarnaast vertoont de manier van filmen aspecten zoals we die in films als Sin City zien. Felle kleuren, over-the-top karakters en absurdistische gebeurtenissen. Dit zien we vooral in de scenes met Blut en zijn handlangers, de andere scenes doen juist heel natuurlijk en dagelijks aan. Dat kan je als kijker wel een beetje in de war brengen, maar dat is persoonlijk.

Vizla in de martelscene
Vizla wordt aan het ‘lijntje gehouden’

Er zitten overigens wel een aantal leuke extraatjes aan deze film. Zo herkennen we Johnny Knoxville (amper) in een kleine rol aan het begin van de film. Daarnaast zien we ook Richard Dreyfuss een kleine rol vertolken.

Ook de filmmuziek krijgt van ons een voldoende. De bekende DJ/Producer deadmau5 heeft een aantal geweldige tracks geproduceerd die in de film echt tot zijn recht komen.

Algemene score film

70 %

SUMMARY & RESULTS

Verwacht geen meesterstuk zoals een Pulp Fiction maar dit werk is zeker de moeite waard. Het script geeft vanaf het begin al veel weg maar het verhaal blijft toch leuk om te volgen. En met leuk bedoelen we niet dat het een familiefilm is waar je met het hele gezin naar kunt kijken. Regisseur Jasun Akerlund doet geen moeite om bepaalde gebeurtenissen buiten het gezichtsveld van de camera te laten. Het einde is verrassend en open, daarom zal een Polar 2 niet al te lang op zich laten wachten. Wanneer Akerlund het volgende script iets meer verfijnd dan zal de sequel zeker de moeite waard zijn.

70.0 %

Polar is geen topkwaliteit maar wel een goede film die vraagt om een vervolg

Tags:

  • Ik ben nergens echt goed in, maar kan veel een beetje. Schrijft en maakt op het internet. Hobby is werk en werk is hobby. Tech is cool en een lifestyle. Social is niet meer dan leven op een andere level.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads