Ozark banner Netflix

Gitzwart, shockerend en zeer verslavend: Ozark

Netflix heeft er een nieuwe misdaad serie bij: Ozark. Je wordt meegenomen in de wereld van het witwassen van geld, naar een zomer verblijf in Missouri Ozarks. Een pitoresque plaatsje, maar met zwaar beschadigde waarden en normen. Jason Bateman, bekend van Arrested Developman, Horrible Bosses 1 en 2, Identity Thief, regisseert en speelt de hoofdrol in dit unieke misdaad genre.

Ozark

Marty Byrde (Jason Bateman) is een financieel adviseur die samen met zijn partner Bruce al een tijdje geld witwast voor een Mexicaans drugskartel. Wanneer het kartel erachter komt dat Bruce 8 miljoen dollar achterover heeft gedrukt, wordt Marty met zijn vrouw Wendy en kinderen Charlotte en Jonah gedwongen naar Ozark te gaan en dit geld terug te verdienen voor het kartel.

Ozark

Uiteraard is het hier een “of anders ga je dood” het uiteindelijk resultaat mocht de 8 miljoen niet over de brug komen. De taak lijkt eenvoudig. Wanneer ze in Ozark aankomen worden ze geconfronteerd met veel problemen, een hele lastige redneck familie Langmore met aan het hoofd de 19 jarige Ruth die liever de 8 miljoen heeft dan een vriendje erbij.

Ozark Ruth
Image Decider

Acteerprestaties

Het acteerwerk is uitstekend! Bateman is zeer charismatisch, achterbaks en kan zich uit iedere situatie praten. Dit is een totaal andere rol dan je van hem gewend bent uit bijvoorbeeld Horrible Bosses. Hier is het een vasthoudende, dramatische uitvoering van een man waarvan het leven aan dun zijden draadje hangt.

Ondanks de trage start van de serie, brengt het eerste humeurige en sombere seizoen een zeer dramatisch en uitstekend einde. In eerste instantie zullen veel kijkers de vergelijking aangaan met die andere serie over een man die de drugswereld ingaat om het beste voor zijn gezin te krijgen: Breaking Bad. Maar Ozark is een totaal ander verhaal.

Het geeft je een kleine stad met unieke, eigenzinnige en donkere persoonlijkheden. En niet te vergeten een FBI agent die ook nog eens zijn eigen spoken aan het verjagen is. Al met al, Ozark brengt een ijzersterke cast en een uniek verhaal waarmee Netflix weer een hit heeft.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.