We worden platgegooid met ‘oortjes’ sinds Apple zijn Airpods op de markt bracht. Veel van deze oortjes zijn met standaard techniek in elkaar gezet en worden vaak op basis van een lage prijs gekocht. Onlangs kreeg ik het model van PaMu binnen en deze heeft meer te bieden dan de standaard oortjes uit de Chinese webwinkels.
PaMu
Dit product wordt gemaakt door PadMate die al een aantal keren succes heeft gehad op Indiegogo. Op dit crowd source platform haalden ze vaak vele malen hun doel.
Het meest recente product dat het bedrijf via crowdfunding aan de man of vrouw wil brengen is de PaMu Slide.
PaMu Slide
We hebben het hier om een volledig draadloze hoofdtelefoon zonder snoeren naar de smartphone of tussen de oortjes. Het product lijkt veel op de Airpods en de vele clonen die er daarna gemaakt zijn. De PaMu Slide onderscheid zich op heel veel fronten van de goedkope ‘rommel’ die je soms ziet voorbij komen.

De PaMu Slide komt aan zijn naam door het mechanisme waarmee je het doosje open maakt. Doorgaans is dat een klep die je met scharnier open maakt. Bij de PaMu Slide is dat een glij-mechanisme waarmee je het deksel naar de achterzijde schuift. Een mooi detail en ook goed uitgevoerd want het mechanisme voelt goed en stevig aan.

In het doosje bewaar je de oordoppen zodat je ze niet kwijt raakt. Net als bij de Samsung Galaxy Buds en de Soundcore worden de oortjes in de doos opgeladen.
Het doosje is best groot en fors maar dat geeft je wel heel veel laadtijd. De oortjes zelf gaan 10 uur mee maar samen met de houder kom je op 60 uur en dat is best veel. De accu in de case is 2000 mAh groot en dat is bijna 10 x zoveel als bij de Samsung Galaxy Buds. In principe draag je een powerbank met je mee. Dat bedachten ze in de fabriek ook daarom kun je de case ook als draadloze lader gebruiken.

Draai de case om, druk de knop in aan de zijkant en leg je smartphone op de case. Zo kun je ook je accu van je smartphone opladen wanneer deze bijna leeg is (alleen bij de PaMu Slide Plus). De Samsung Galaxy Buds kunnen dat kunstje ook maar dan andersom, deze kunnen met een smartphone opgeladen worden.
Nieuw smartphonehoesje nodig? Klik hier
De oortjes
Bij dit model is het altijd een probleem om ze in je oren te houden. Op de eigen website beweert het bedrijf dat ze echt NOOIT uit je oren vallen. Helaas kan ik die bewering niet ondersteunen want ze vallen wel degelijk wel eens uit mijn oren. Daarbij moet ik wel zeggen dat het niet meer (eerder minder) was dan bij de voorgaan de oortjes die ik getest heb.

De ‘steeltjes’ zijn wel comfortabel om te dragen. Ik heb geen last gekregen van mijn oren wanneer ik ze voor een langere tijd in had.
Wanneer je ze vergelijkt met de Apple Airpods dan zie je dat het ‘steeltje’ iets korter is maar wel dikker. Ik heb het idee dat door het ranke design de Airpods beter blijven zitten.
Wanneer je case openschuift en je de oortjes eruit haalt dan gaan deze gelijk verbinden. Dit is een snel proces, heel af en toe had ik dat er een oortje niet verbonden was. Het makkelijkste was dan om ze even weer terug in de case te doen en er weer uit te halen.
Wanneer je ze weer terug in de case doet dan wordt de verbinding verbroken. Wat ik wel mis is dat wanneer ik alleen de oortjes uitdoen en wegleg de verbinding niet wordt verbroken. De muziek blijft gewoon spelen en dat is jammer. Zo moet je ze eigenlijk altijd terug in de case doen en dat is onhandig, zeker gezien het formaat.
Geluid
Het design kan dan nog zo goed zijn, het gaat natuurlijk om de kwaliteit van het geluid. Het probleem met deze draadloze in-ears is vaak de lage tonen. Omdat je niet goed een klankkast kan vormen is een mooie diepe bastoon vaak afwezig.
Een echte diep bas ga je niet krijgen op de PaMu Slide, tenminste niet zo een die je ook met een dikke over-ear headset krijgt. Dit hadden we natuurlijk ook niet verwacht. Dit claimen ze wel op de website van PaMu, daarbij wil ik wel zeggen dat de beleving van geluid erg persoonlijk is. Wanneer ik deze set vergelijk met de voorgaande apparaten die ik getest heb dan zit hij net onder de Samsung Galaxy Buds wat betreft geluidskwaliteit. Het bellen met de PaMu slide is dan weer veel beter. De tegenpartij kan mij heel goed verstaan en het feit dat in elk oortje een microfoon zit helpt echt heel erg goed.

De bediening van de muziek en dergelijke gaat ook via de oortjes. Door middel van tikken of een ling press kun je verschillende acties opstarten. Daaronder hoort ook het activeren van Google Assistent.
Conclusie
De PaMu Slide is een goede en betrouwbare in-ear hoofdtelefoon. Technisch zit het goed in elkaar en ik heb geen vervelende technische tegenslagen gehad.
De PaMu Slide is voor $49 te koop en de PaMu Slide kost $69 tijdens de crowdfundactie op IndieGoGo. Wanneer de producten uit deze actie zijn gaat de prijs omhoog.
SUMMARY & RESULTS
De PaMu Slide heeft een hele grote accu. Daardoor maakt hij het verschil met heel veel andere in-ears met een zelfde uitvoering.
8.0
Deze in-ears van PaMu zijn hun geld waard. Zeker door de grote accu.
Show Comments