Philips BT6900 Everplay banner

Review :Philips EverPlay BT6900 Bluetooth speaker

Het is een flauwe grap maar we maken hem toch, we zien door de Bluetooth speakers het bos niet meer. Er is zoveel te krijgen en de nieuwe modellen blijven maar op de markt komen. In deze review komt de Philips Everplay BT6900 aan de beurt.

Philips Everplay BT6900

Van Philips ontvingen we op de redactie een testexemplaar van hun nieuwste range Bluetooth Speakers bestaande uit de BT3900, BT6900 en BT7900 . Het model dat wij getest hebben is de BT6900 en laat die nu toevallig precies in het midden zitten.

Philips BT6900

Wanneer je iets mag reviewen is eigenlijk uitpakken het leukste. Zo een kartonnen doos heeft toch iets magisch wanneer je hem mag openmaken. Deze keer kwam er een rose-paars doosje uit waarin de Philips Everplay BT6900 zit.

Uiterlijk

Deze Bluetooth speaker is niet vierkant, niet rond, niet driehoekig maar wat het wel is kan ik niet zo thuisbrengen. De BT6900 begint smal, loopt naar het midden iets uit en loopt daarna weer taps toe. Dat geeft deze speaker een speelse vorm, tel daar de vrolijke kleur bij op en dan kom je bij een device dat helemaal niet saai is.

Rondom de speaker zit een zacht materiaal gespannen wat je vroeger ook de speakers bij je pa en ma zag. De uiteinden zijn van rubber en dat is nodig om de speaker waterdicht af te sluiten. Want inderdaad de Bluetooth speaker is waterdicht, stofdicht en sneeuwdicht dus je hoeft er niet al te voorzichtig mee te zijn op skivakantie of bij het zwembad.

Philips draadje BT6900

In de verpakking zit ook nog een polsbandje waarmee je de speaker kunt dragen, maar dat bandje verbergt een geheim. Wanneer je namelijk op de twee knopjes drukt aan de zijkant komt de kabel los en blijk je ineens de laadkabel in je handen te hebben. Aan de ene zijde een USB en aan de andere zijde een micro-USB aansluiting.

Met deze kabel kun je je speaker opladen aan je laptop of computer. Een stekkerblok zit niet in de verpakking maar die heb je vast nog wel ergens liggen van je smartphone. Opladen gaat overigens erg snel, maar daar komen we later op terug.

Bediening

Philips BT6900

Aan een van de uiteinden van de Everplay Bluetooth Speaker zit het rubberen bedieningspaneel. Daar vinden we de knoppen voor het volume, aan/uit, stoppen, pauzeren en Bluetooth. Laatstgenoemde knop houdt je lang ingedrukt om het apparaat te kunnen pairen met je smartphone. Met een enkele druk op de aan- en uitknop zie je een aantal (max 4) lampjes oplichten. Deze vertellen je hoeveel power er nog in het apparaat zit.

Philips BT6900

Aan het andere uiteinde zit een rubberen klepje waarachter de USB-aansluiting zit en de aux-input waarmee je de speaker ook met een kabel kunt aansluiten. Wanneer je de speaker gepaired hebt heb je eigenlijk al het moeilijkste gehad, want verder valt er weinig meer te doen dan te genieten van de muziek.

Werking

Een Bluetooth speaker hoeft niet zoveel te kunnen. Het meest belangrijke is dat er een puik stukje muziek uitkomt. Gelukkig is dat bij de Philips Everplay BT6900 absoluut het geval. Midden en hoge tonen zijn erg helder en oversturen niet. Waar het vaak bij dit soort speakers aan ontbreekt is een goede Bass.

BT6900 binnenzijde

Maar ook met de lage tonen is het allemaal prima in orde. We krijgen een mooi gebalanceerd geluid uit het kleine speakertje. Prima.
Overigens doen de kleine rubber voetjes onderop de BT6900 hier belangrijk werk. Ze voorkomen hinderlijke resonantie (trillen) wanneer de speaker op een hard oppervlak ligt.

Everplay

Hoewel ik dat eerst wel dacht is de toevoeging Everplay niet een of andere nieuwe functie op het apparaat. Met Everplay bedoelen ze de optimale verbinding tussen de smartphone en de speaker en de stevige accu die in het apparaat zit.

In de krappe week tijd dat wij de BT6900 hebben gebruikt zijn we inderdaad nooit onderbroken door een haperende verbinding. Ook niet wanneer we van de speaker wegliepen en de telefoon meenamen. Met Everplay beloven ze een verbinding van zeker 30 meter maar zo groot is onze redactie niet.

De accu in de Bluetooth speaker geeft je een speeltijd van 10 uur en dat moet voldoende zijn voor een dagje strand. We raden je wel aan om hem uit te zetten wanneer je hem niet gebruikt.  Moet je hem weer opladen dan gaat dat ook snel want men maakt gebruik van het Qualcomm Quick Charge 3.0 systeem. Wanneer je echt wilt weten (best technisch) wat dat is moet je dit artikel lezen.

Conclusie 

Na een weekje testen zijn we enthousiast over deze speaker. Hij doet wat hij belooft en ziet er ook nog eens prettig uit om naar te kijken. De gesteste Philips Everplay BT6900 is te verkrijgen in zwart, blauw en rose.
De BT3900 kost €69.99 , de BT6900 kost €99.99 , de BT7900 kost €119.99 en is te verkrijgen bij de meeste grote online en offliners zoals Bol.com en de MediaMarkt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.