Samsung Galaxy Buds

Review Samsung Galaxy Buds

De halve wereld loopt met de kleine stokjes van Apple in zijn oren, maar er zijn meer bedrijven die een dergelijk headset maken. Samsung is er daar een van. Nozie deed een test met de Samsung Galaxy Buds.

In-ear zonder draadje

Alles draadloos is een soort van Holy Grail voor veel merken. We gaan van hele grote over ear hoodtelefoons naar piepkleine in-ears. Niet iedereen zal kiezen voor een headset zonder draad. Strikt genomen is de kwaliteit van de muziek iets slechter maar de laatste technologie heeft er voor gezorgd dat dat bijna geen issue meer is.

Samsung heeft na de Icon X samen met de Samsung Galaxy S10-lijn de Samsung Galaxy Buds op de markt gezet. Dit zij kleine in-ears met een ergonomisch design en inderdaad helemaal draadloos. Nozie heeft de Samsung Galaxy Buds een aantal weken gebruikt en we komen tot de volgende review.

De case

Eigenlijk bestaan de Samsung Galaxy Buds uit twee delen, de buds zelf en het doosje waarin ze opgeborgen worden. Laten we met het laatste beginnen.

Het doosje is langwerpig en mooi afgerond, een magneetsluiting zorgt ervoor dat het klepje niet opengaat en de buds verliest. De oordoppen of buds zitten met een magneet vast in een houder. Daar maken de contactpunten verbinding met de case zodat ze opgeladen kunnen worden. Inderdaad de case zorgt ook voor het opladen van de buds. Wanneer je ze even niet in je oren hebt en opbergt worden ze automatisch bijgeladen.

Elke dop heeft een mini-accu van 58 mAh die het volgens Samsung 6 uur kan volhouden. De case heeft een accu van 252 mAh die de buds meerdere keren kan bijladen. In mijn ervaring kon ik zeker een werkweek met een enkele lading doen. Dat hangt natuurlijk heel erg af van hoeveel uur je luistert.

De case opladen gaat relatief snel (het is maar een kleine accu) door een USB C kabel erop aan te sluiten.

De buds

Het gaat natuurlijk om de dingen die in je oren gaan, de doppen of de buds. Eerder modellen van andere merken waren bij mij geen succes. Ze bleven niet goed zitten en je had continue het idee dat je ze ging verliezen en dat is geen ontspannen gevoel.

Dat gevoel heb je bij de Samsung Galaxy Buds helemaal niet. Je brengt ze in (klinkt raar) met een draaiende beweging en door de ‘vleugel’ die aan de bovenzijde zit blijft deze achter je oor haken. Dit zorgt voor een goede fit en een redelijke afsluiting waardoor je de bastonen nog beter hoort.

Dat laatste is vaak het grootste probleem bij in-ears. Wanneer ze niet stevig in de oren zitten dan heb je geen ‘kast’ voor de bastonen en verlies je de diepte in je muziek. De Buds hebben dat minder al moet je ze voor de optimale ervaring wel even goed aandrukken.

Gevoelig

Dat aandrukken is wel een probleem want de buitenzijde van de Buds zijn aanraakgevoelig. Een aanraking triggert dus een functie. Een enkele aanraking is muziek pauzeren of weer afspelen en een dubbele aanraking is het volgende nummer. In de Samsung Wearables app kun je deze aanrakingen programmeren of zelfs helemaal uitzetten.

In deze zelfde app kun je ook heel veel andere zaken instellen. Zo is er een e-qualizer waarmee je de dynamiek van de muziek kunt bepalen. Daarnaast is er ook nog een functie met de naam Ambient Sound. Wanneer je deze activeert registeren de microfoons het geluid en geven deze door aan de drager. Naar mijn mening een essentiële functie omdat jezelf afsluiten van de wereld levensgevaarlijk is op de openbare weg.

Geluid

Je hebt aan het bovenstaande helemaal niets wanneer het geluid niet om aan te horen is. Ook hierin stellen de Samsung Galaxy Buds niet in teleur. Vooral de lage tonen zijn fijn door de goede afsluiting van de doppen en de equalizer in de app.

Het bellen met deze headset gaat ook goed. De microfoons pakken het geluid goed op. Er gebeurt wel iets raars wanneer je lang belt dan hoor je het geluid van de tegenpartij soms wel eens alsof het een grote ruimte wordt afgespeeld. Ik heb in mijn tijd met de Samsung Galaxy Buds niet kunnen ontdekken waar dat aan ligt of hoe ik het kan voorkomen.

Conclusie

Het probleem met in-ears is dat een oor uniek is voor elke persoon. Ik heb mijn set aan iemand anders gegeven om te proberen en deze ervaarde niet hetzelfde comfort als ik. Dat probleem zul je niet hebben met een grote hoofdtelefoon.

Bij mij paste de Samsung Galaxy Buds dus prima, ben ik ze geen een keer verloren. Ook het geluid is goed te doen, de bastonen komen goed door al moet je ze nog even goed aandrukken voor een optimale ervaring.

De accuduur is prima en ik heb nooit met een ‘lege accu’ gestaan. Een keer opladen per week was voor mij meer dan genoeg.

De case is stevig maar heeft als nadeel dat deze best groot is. Ik ben zo iemand die alles in zijn broekzakken stopt en dan is dat een grote ‘bobbel’. Ik kreeg de suggestie van Samsung om hem dan in mijn tas te stoppen of in de zak van je jas. Beide heb je niet altijd bij je en wanneer je de buds uitdoet wil je ze toch opbergen in de case.

Overal krijgen de Samsung Galaxy Buds een dikke voldoende en zijn ze de prijs meer dan waard.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.