Wonder woman 2

Review : Wonder Woman, net niet boeiend genoeg

Wonder Woman is het laatste wapenfeit van DC Comics en in feite een superheld die al jaren lag te verstoffen op de plank. Ze hebben alles uit de kast gehaald om van Wonder Woman een succes te maken met als doel een reeks als Superman en Batman. Zijn ze daar in gelukt?

DC Comics

Het is niet meer dan fair de film te beoordelen in het licht van de superhelden films van DC en ook van Marvel. Het plot is flinterdun, het gaat altijd over goed en kwaad en over de strijd wat goed en wat kwaad is. Daarnaast is humor een belangrijke factor, ow ja ..aan het einde wint Amerika.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=126&v=wLMStB2CLXw

Wonder Woman

De hoofdrol is weggelegd voor Gal Gadot, een actrice uit Israel die niet onbekend is met dit genre films. Ze was in de Fast & Furious films te zien en ze komt ook al voor als Diana Prince in Batman vs Superman film.

Haar tegenspeler is Chris Pine die de moderne Captain Kirk speelt in de nieuwste verfilmingen van Star Trek. Hij speelt de Amerikaanse Spion die aanspoelt op het eiland en met Diana Prince op avontuur gaat.

Chris Pine in Wonder Woman

De performance van beiden is prima en vooral Pine acteert herkenbaar. Ik kende de actrice Gal Gadot nog niet maar ze acteert prettig en ze heeft een aparte stem, er zit een rauw randje aan.
Het is en ze speelt een mooie vrouw zonder dat het in de film alleen maar daar over gaat. Eigenlijk word in de hele film geen enkel moment de aandacht gericht op het vrouwelijke lichaam. Dat is wel een compliment waard want het is alles behalve een vleeskeuring van beide sexen, zelfs met een naakte Chris Pine.

Een compliment omdat deze film precies uitkomt in een tijd waarin de ongelijkheid van vrouwen in de (film) industrie een veel besproken onderwerp is.

Het verhaal

Aan alles merk je dat dit een introductie is op een nieuwe francise genaamd Wonder Woman. Hier leer je wie Diana Prince is, waar ze vandaan komt en waarom ze doet wat ze doet. Dat zorgt er wel voor dat  de film ontzettend traag op gang komt.

De productie heeft ervoor gekozen om het verhaal stevig neer te zetten dat behoefd het een en ander aan uitleg. Het zorgt er wel voor dat de halve film over een eiland met vrouwen gaat en dat het in de rest van de film niet meer ter zake doet.

De humor die die in dit soort films altijd voorkomt sleept je er op sommige momenten wel doorheen. Chris Pine in zijn rol van Steve Trevor doet dat wel goed voor de rest speelt hij een voorspelbare rol.

Voorspelbaar is misschien wel het kernwoord van deze film. Je weet wat er gaat gebeuren maar dat hoort nu eenmaal bij deze film. De Special Effects zijn mooi maar de epische vechtscene haalt het niet bij de scenes die we in de Avengers zagen.

“..I do it for love”

Wat ze absoluut niet hadden moeten doen was “..I do it for love”. Dat maakt het geheel zo mierzoet dat bij de hele zaal het glazuur spontaan uit het gebit schoot.

Doutzen

Er waren twee Nederlandse tintjes aan het Wonder Woman. Het speelde zich gedeeltelijk af in Belgie, dus we hoorden de Nederlands/Vlaamse taal terug. Jammer was dat het geen Nederlands/Vlaamsche acteurs waren want het was niet om aan te horen. En ik moet nog even controleren of de Eerste Wereldoorlog wel ooit door het Vlaamse deel van Belgie heeft gelopen.

Doutzen in Wonder Woman

Het tweede Oranje tintje was de cameo van Doutzen Kroes die een klein rolletje had als een van de Amazones op het eiland. De Friezin was in enkele scenes te zien waaronder een vechtscene te paard op het strand. Na de iets grotere rol in Nova Zembla een mooie opsteker, wellicht haalt ze ooit echt het witte doek.

Eindoordeel

In zijn genre is het een goede film hij voldoet aan alle onderdelen zoals we dat aan het begin van dit artikel stelden.
Mij heeft de film niet van begin tot eind kunnen boeien, ik werd maar niet gegrepen en vooral het eerste uur was soms tergend langzaam.

Het had van mij allemaal wat sneller gemogen maar waarschijnlijk is dit de opmaat tot meer. We wachten deel 2 af voor een finaal eindoordeel over de franchise Wonder Woman.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.