banner

Review Wonderboom 2. Klein, hard en niet stuk te krijgen

Er zijn heel veel verschillende merken die een draagbare speaker op de markt komen. De afgelopen jaren zijn we er mee plat gegooid. Er is maar een merk dat al die jaren diezelfde kwaliteit heeft weten te waarborgen. Dat merk ik Ultimate Ears en wij hebben even met de Wonderboom 2 mogen spelen.

Bluetooth speaker

Muziek wil je altijd bij je hebben. Dat is niet zo moeilijk want het staat gewoon op je smartphone. Om te luisteren kun je je headset gebruiken of de speaker van je smartphone. Dat laatste is zwaar af te raden want er zijn maar weinig toestellen die goed geluid produceren. Wanneer je geen headset op wil hebben of meer mensen wil laten meegenieten van de muziek kies je voor een Bluetooth speaker.

Wonderboom 2

Een dergelijke speaker moet draagbaar zijn en dus klein, een goede accu, trendy en natuurlijk een heel goed geluid hebben. Of de Ultimate Ears Wonderboom 2 aan deze eisen kan voldoen bekijken we in deze review.

Wonderboom 2

Zoals we al schreven heeft Ultimate Ears al jaren een heel goed assortiment wat betreft draagbare speakers. Het merk heeft ze in allerlei maten en de Wonderboom kun je beschouwen als een tussenmaat.

De tweede versie van de Wonderboom, die toepasselijk Wonderboom 2 heet, is niet veel groter dan een appel. Met 420 gram voel je hem wel in je tas zitten, maar veel lichter dan dit zullen ze hem niet kunnen maken.

Design

Het ontwerp van deze speaker is ‘hoekloos’. De vorm is ovaal met een platte boven- en onderzijde. De buitenzijde is bespannen met stof en aan we komen alleen een hele grote volumeknop tegen aan de voorkant. Deze ‘+’ en ‘-‘ zijn een beetje de signatuur geworden van Ultimate Ears.

Wonderboom 2

Verder zitten er geen ‘harde’ knoppen op. De bovenzijde en de onderzijde zijn gemaakt van zacht plastic. Dat zorgt in de eerste plaats voor de waterdichtheid. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de Wonderboom 2 tegen een stootje kan. De laatste reden is dat het zachte materiaal trillingen dempt wanneer de speaker op een harde ondergrond staat.

Wonderboom 2 label

Een kleine lus met rubberen label maakt het speelse maar strakke design helemaal af.

Gebruik

Aan de bovenzijde van de speaker zitten drie knoppen. Wanneer je hem voor de eerste keer aanzet zal hij gelijk in de ‘pairing’stand staan. Moet je hem opnieuw koppelen of wil je hem met een extra toestel verbinden dan druk je een aantal seconden op het bovenste kleine en ronde knopje.

Een duidelijk signaal en een knipperend lichtje geeft aan dat hij gekoppeld kan worden aan een ander apparaat. Het is overigens heel erg fijn wanneer je een dergelijk apparaat aan meerdere bronnen kunt verbinden. Dat scheelt heel veel aan en afmelden.

Wonderboom 2

De middelste grote knop heeft een speciale functie. Hiermee kun je hem namelijk koppelen aan een andere speaker van Ultimate Ears. Zo kun je een heel geluidsysteem opzetten van meerdere speakers en meer volume en stereogeluid produceren. Erg handig en leuk natuurlijk maar je hebt er wel een vriend of vriendin voor nodig die ook een dergelijke speaker heeft.

Lees ook: Review Anker Soundcore Liberty Air

De onderste knop zorgt ervoor dat je hem aan kunt zetten, simpel. Overigens wil ik Ultimate Ears complimenten geven voor de systeemgeluiden. Deze zijn echt heel erg tof.

Outdoor Boost

Een van de verschillen met de voorganger van de Wonderboom 2 is de toevoeging van ‘Outdoor Boost’. Deze activeer je door op de knop te drukken aan de onderzijde met het symbool van een boompje.

Onderzijde

Deze functie moet zorgen voor meer power wat betreft geluid in de buitenlucht. Wanneer ik deze activeer hoor ik wel enig verschil in geluid, maar of dat nu echt HEEL erg veel uitmaakt weet ik niet. Ik vermoed dat het vooral op de hogere volumes een rol gaat spelen. Aangezien ik mijn buren te vriend wil houden heb ik dat niet al te lang kunnen uitproberen.

Lees ook: Review Anker Soundcore Liberty Air

Geluid

Ultimate Ears is een bedrijf dat al jaren professionele in-ear headsets maakt voor zangers en zangeressen. Ze zullen heel goed weten wat goed en niet goed is door al hun ervaring.

Dat hoor je zeker terug in het geluid van de Wonderboom 2. Vooral de bastonen komen lekker door. De 360 graden verdeling van de muziek geeft een heerlijk ruimtelijk effect

De hoogste stand wat betreft volume is absoluut ook standje burenruzie

Ook wanneer je het volume van de speaker helemaal op zijn hoogst zet is er praktisch geen vervorming te horen. De hoogste stand wat betreft volume is absoluut ook standje burenruzie, dus wees er verstandig mee.

Extra

De Wonderboom 2 is ook wat betreft waterdichtheid er op vooruit gegaan. Hij heeft nu een IP67 normering en dat wil zeggen dat hij een half uur maximaal een meter diep kan overleven. Daarnaast is hij ook stofdicht, dat gecombineerd met de robuuste bouw is het een perfecte speaker om mee te nemen. De accu van de speaker houdt het nu 13 uur uit in plaats van 10. Dus met een beetje geluk kun je je hele strand- of parkbezoek genieten van de muziek.

Beschikbare kleuren

Wonderboom 2 kopen

Je kunt deze Ultimate Ears Wonderboom in verschillende kleuren verkrijgen. De prijs is € 99,- en hij is te koop bij MediaMarkt, Bol.com en Coolblue.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.